16.05.18. Provedba Zakona - Brodsko-posavska županija

| More

Brodsko-posavska županija
n/r Danijel Marušić, župan
Petra Krešimira IV 1
35 000 Slavonski Brod

Poštovani gospodine Marušiću,

pišemo Vam kako bismo s Vama podijelili dobre vijesti vezane za provedbu Zakona o zaštiti životinja i nove korisne materijale koje Vam možemo dati na raspolaganje.

Više od 30 gradova i općina propisalo je trajnu sterilizaciju kao obavezan način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka kako bi riješili uzrok nastajanja napuštenih životinja i smanjili financijske izdatke koje daju zbog neodgovornosti građana, a o čemu možete saznati više na
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=3486k.

Također, mnogi gradovi i općine krenuli su u sustavnu kontrolu mikročipiranja pasa, odnosno, uz pomoć komunalnih redara, veterinarskih službi, deratizacijskih službi, predstavnika stanara i na druge načine krenuli u kontrolu svih kućanstava kako bi svi psi bili označeni mikročipom. Neki dobri primjeri nalaze se na http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=3373.

Koriste se lokalni mediji i oglašivači za jasna upozorenja o propisanim kaznama, a preko stotinu i pedeset lokalnih zajednica isprintalo je i podijelilo uz komunalnu naknadu letak o zakonskim obvezama skrbnika pasa koji se može preuzeti na https://drive.google.com/open?id=1zsUNYYbML2k6iP32HfGJA3ZhbuPpx4Gs.

U privitku Vam šaljemo članak sa savjetima za postizanje fluktuacije skloništa, odnosno povećanje udomljavanja, primjer ugovora za skloništa i druge korisne dokumente koji se svi mogu naći na www.prijatelji-zivotinja.hr/zakon2017.

Podrške propisivanju obavezne trajne sterilizacije pristižu sa svih strana i zaista je sada trenutak da se Zakon o zaštiti životinja provede i iskoriste svi korisni alati koje je propisao.

Svjesni smo brojnih problema s kojima se susrećete. Stoga nam se slobodno javite s upitima; voljni smo pomoći dijeleći s Vama dobre primjere drugih jedinica regionalne samouprave i njihovih lokalnih zajednica, a na raspolaganju smo i za susrete i telefonske sastanke.

Lijep pozdrav,
Stela Cota
Mreža za zaštitu životinja

Zagreb, 16. svibnja 2018.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting