06.06.19. Ljubav se ne kupuje!

| More

Okupljanje Mreže za zaštitu životinja u središtu Zagreba radi promocije udomljavanja

foto_Udruga Pobjede_azil Osijek 1 [ 478.25 Kb ]

- 15. 6. udruge za zaštitu životinja iz svih krajeva Hrvatske predstavljaju svoj rad

Ljubav se ne kupuje, poznato je oduvijek, a najiskrenija i bezuvjetna ljubav često je ona koju dobivamo od naših dlakavih četveronožnih prijatelja. Bez obzira jeste li ju već našli ili ju tek trebate pronaći, 15. 6. 2019. od 8 do 16 sati navratite na zagrebački Trg bana Jelačića gdje će se predstaviti udruge članice Mreže za zaštitu životinja koje će sa sobom povesti neke od svojih štićenika koji trebaju udomljenje.

Mreža za zaštitu životinja projekt je udruge Prijatelji životinja i okuplja više od 50 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske koje djeluju sa zajedničkim ciljem: promicanje udomljavanja umjesto kupnje kućnih ljubimaca, odgovorno skrbništvo, mikročipiranje pasa, trajna sterilizacija i dosljedna provedba Zakona o zaštiti životinja.

Udruge članice Mreže za zaštitu životinja u svojim sredinama prepoznate su kao jedine kojima se građani obraćaju kada treba spasiti napuštenu životinju i zbog toga je njihov ukupni doprinos svojim zajednicama još i veći, posebno kada imamo na umu da one svoj posao obavljaju na volonterskoj bazi. Rezultat njihova izvanrednog rada su stotine tisuća volonterskih sati i tisuće spašenih životinja koje članice Mreže predano spašavaju s ulica, polja, šuma, odvodnih kanala te ih liječe, steriliziraju i udomljavaju.

Mreža za zaštitu životinja poziva građane da posjete ovo događanje s jasnom porukom davanja prednosti udomljavanju pasa i mačaka naspram kupnje životinja, i da tako daju svoju podršku. Tamo će moći porazgovarati s predstavnicima udruga, doznati kakva su njihova iskustva, družiti se sa psima te na njihovim štandovima pronaći zanimljive i edukativne sadržaje. Od članica Mreže za zaštitu životinja može se saznati sve o važnosti propisivanja trajne sterilizacije i provedbe kontrole mikročipiranja pasa, što naši gradovi (ne)čine za životinje, te kako svatko može pomoći uličnim mačkama i sudjelovati u zaštiti životinja općenito.

Više informacija o događanju može se pronaći ovdje.

foto_Prava Šapa [ 500.51 Kb ]foto_Udruga Pobjede_azil Osijek 2 [ 129.43 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting