02.07.19. Uzgoj radi krzna pakao je za životinje: U 20 godina nismo vidjeli takav užas, ovo je najgora farma u Europi!

| More

Istražitelji koalicije čija je članica i udruga Prijatelji životinja otkrili farmu strave u Francuskoj

One Voice-farma krzna1 [ 828.47 Kb ]

- Fotografije i video: raspadnuta tijela odraslih i beba, izmet, rastrgani leševi, umiruće kune

Istražujući farme krznaša, francuska organizacija za prava životinja One Voice otkrila je prošli mjesec farmu strave u departmanu Eure-et-Loir u sjeverozapadnoj Francuskoj. Na farmi uzgajivača kanadskih kuna, SCEA des Aubépines, fotografijama i snimkama dokumentirali su golemu patnju životinja. Kavezi sa žičanim podovima ispunjeni su mrtvim i malaksalim kanadskim kunama koje umiru u agoniji i tjeskobi, usred izmeta i raspadajućih tijela. Novorođene i odrasle životinje pužu preko leševa koji su rastrgani i ponekad mumificirani, a tek rođene kune umiru, zaglavljene pod leševima članova svoje obitelji.

Istražitelji organizacije One Voice, članice međunarodne koalicije Fur Free Alliance (FFA) koju čini više od 50 organizacija za zaštitu životinja u više od 40 zemalja, a među njima je i udruga Prijatelji životinja, kategorični su: ova farma jedna je od najgorih u cijeloj Europi! Šokirani viđenim, izjavili su da u više od 20 godina iskustva nikada nisu vidjeli tako stravične scene kao one koje su ugledali u kavezima na farmi kanadskih kuna: „Farme za uzgoj životinja radi krzna pakao su na Zemlji za životinje. Apsolutno smo šokirani i užasnuti!”

Organizacija je 1. srpnja podignula tužbu protiv uzgajivača zbog kršenja više zakonskih odredaba i traži od francuske vlasti trenutačno zatvaranje ove farme, jedne od pet preostalih farmi u Francuskoj za uzgoj tzv. nerčeva, i žurno zbrinjavanje preostalih preživjelih životinja. 3. srpnja o tome će razgovarati i s francuskim ministrom ekološke i solidarne tranzicije, Françoisom de Rugyjem. One Voice ističe da, osim kaznenih sankcija za uzgajivača, krajnje okrutna eksploatacija životinja radi proizvodnje krzna mora biti potpuno zabranjena, što je i zahtjev koji će uputiti ministru od kojega očekuju da će poduzeti odlučne akcije.

Upravo zbog okrutnosti, zagađenja okoliša i opasnosti za ljudsko zdravlje uključenih u proizvodnju krzna, Hrvatska je donijela zabranu uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna 2006. godine, a zabrana je konačno stupila na snagu prije dvije i pol godine.

Iako je cilj potpuna zabrana uzgoja na razini EU-a, osim u Hrvatskoj, uzgoj životinja radi krzna zasad je zabranjen u Velikoj Britaniji, Austriji, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Belgiji, Njemačkoj, Švedskoj, Češkoj i Luksemburgu. Propisane zabrane s prijelaznim razdobljima postoje u Nizozemskoj, Norveškoj i Danskoj. U Španjolskoj je zabranjeno otvaranje farmi krznaša iz ekoloških razloga. Švicarka nema formalnu zabranu, ali ima iznimno stroge propise koji ne dopuštaju uzgoj.

Peticija organizacije One Voice za zatvaranje francuske farme užasa može se potpisati na https://www.stop-fourrure.fr/en/home/, a više informacija o industriji krzna nalazi se ovdje.

One Voice-farma krzna1 [ 941.66 Kb ]One Voice-farma krzna1 [ 808.23 Kb ]One Voice-farma krzna1 [ 932.92 Kb ]One Voice-farma krzna [ 307.89 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting