16.10.01. McDonald's

| More

Udruga Prijatelji životinja nastavlja uličnim akcijama i informiranjem javnosti o patnjama životinja, uništavanju planeta i ljudskog zdravlja. Upravo sva ta tri problema nalazimo vrlo izražene u tvrtki McDonald's koja nesmiljeno ubija životinje radi proizvodnje nezdrave hrane kojom upropaštavaju 'svoje zadovoljne mušterije', a zahvaljujući čemu se spaljuju tropske prašume, truje zrak i vode.

Zbog načina njihovog poslovanja McDonald's je stekao velike antipatije u svijetu i na račun toga dobio je Svjetski dan borbe protiv McDonald'sa na datum 16. listopada.

Udruga Prijatelji životinja pridružuje se svjetskim protestima protiv te multinacionalne kompanije svojom akcijom ispred McDonald'sovog restorana u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, u utorak 16.10. 2001. tijekom cijelog dana.

Osim Prijatelja životinja ovoj akciji priključit će se i Slavonsko-baranjsko društvo za zaštitu životinja Život. Zajedno ćemo održati akciju ispred restorana u Jurišićevoj ulici.

Tom akcijom želimo informirati javnost o svemu što McDonald's skriva i što ne želi da se sazna. Želimo istaknuti da McDonald's ubija milijune životinja na krajnje okrutan način, da se zbog stvaranja pašnjaka za te životinje spaljuju i sijeku tropske prašume koje predstavljaju 'pluća svijeta' čime mi ostajemo bez proizvodnje kisika, a spaljivanjem doprinosimo globalnom zatopljenju, ističemo da se u tim restoranima servira nezdrava hrana koja šteti ljudima i da se manipulira djecom raznim igračkama i poklonima, kao i lažima koje im govori njihova maskota Ronald McDonald - koji između ostalog djeci tvrdi da 'hamburger rastu na drveću'. Akcija se sastoji od dijeljenja letaka prolaznicima ispred najprometnijeg McDonald'sovog restorana u centru grada.

mcd_jutarnji [ 139.46 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting