25.10.01. Zabrana cirkusa

| More

Poziv na konferenciju za novinare povodom gostovanja talijanskog cirkusa Medrano i zahtjeva udruga za zaštitu životinja za zabranom nastupa svim cirkusima sa životinjskih točkama

Povodom sve većeg interesa javnosti o zlostavljanju životinja u cirkusu, pozivamo Vas na konferenciju za novinare, na kojoj Vas želimo upoznati sa stanjem u zabavnoj industriji i njenom odnosu prema životinjama. Kako biste stekli što bolju sliku, prikazat ćemo kratki film 'Najužasniji 'show' na svijetu' snimljen u cirkusu u Velikoj Britaniji. Film su snimili aktivisti grupe Animal Defenders i od 400 sati ukupnih snimki odabrali su pola sata u kojem je prikazan samo dio toga što životinje u cirkusu svakodnevno proživljavaju. Također ćemo obrazložiti zašto od Grada Zagreba tražimo da zabrani gostovanja cirkusima koji koriste životinje, kao što su zabranjeni i u mnogim gradovima Europe i svijeta.

Konferencija će se održati u Zagrebu u Centru SRŽ, Vukotinovićeva 3, u četvrtak, 25 listopada s početkom u 10:30 sati.

Udruga Prijatelji životinja je već poslala zahtjev za zabranom gostovanja cirkusima koje koriste životinje gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću, ministarstvu poljoprivrede i šumarstva kao i ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting