11.12.19. Zahtjev za proglašenjem alarmantnog stanja po pitanju klimatskih promjena

| More

Poštovani g. Zmajlović,

iz Ureda potpredsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Reinera zaprimili smo obavijest (Klasa: 053-02/19-03/118, Ur. br.: 6512-1-361-19-03) da je naš „Zahtjev za očuvanjem planeta“ (Klasa: 053-02/19-03/118, Ur. br.: 6512-1-361-19-01) zaprimljen te upućen Odboru za zaštitu okoliša i prirode na daljnje mjerodavno postupanje.

Drago nam je što je prepoznata važnost ove problematike. Klimatske promjene globalna su realnost i tiču se svake države, pa tako i Hrvatske, te je nužno da svi poduzmemo sve u svojoj moći kako bismo klimatske promjene zaustavili. U suprotnome, promjene i problemi s kojima se već sada suočavamo samo će se nastaviti pogoršavati. Iako klimatske promjene neće biti lako zaustaviti, to je zasad još uvijek moguće, no nužno je djelovati bez zadrške i odgađanja.

Obraćamo Vam se sa zamolbom za pomoć i podršku u nastojanjima da očuvamo naš planet te vjerujemo da će Odbor odlučno djelovati u sklopu svojeg djelokruga rada, koji obuhvaća i mjere praćenja, očuvanja i unapređivanja biološke i ekološke ravnoteže prirodnih dobara (more, voda, zrak, tlo, rudno blago, biljni i životinjski svijet) u odnosu na gospodarski razvitak, kako bi se u Hrvatskom saboru što prije raspravljalo o proglašenju alarmantnog stanja u Republici Hrvatskoj po pitanju klimatskih promjena.

Molimo da se zauzmete i poduzmete sve što je u Vašoj moći da se bez odgađanja proglasi alarmantno stanje u Republici Hrvatskoj po pitanju klimatskih promjena u Hrvatskom saboru, čime bi se Hrvatska svrstala na popis od više od 20 zemalja čije su državne vlasti to već učinile.

Vjerujemo da ćete prepoznati ozbiljnost situacije i sukladno tome postupiti te Vam unaprijed zahvaljujemo na tome.

S poštovanjem,
Luka Oman
Predsjednik udruge Prijatelji životinja
i poseban savjetnik ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting