17.02.21. Poziv JLS-ovima na obilježavanje Svjetskog dana kastracije

| More

JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE
- svima

Predmet: Poziv na obilježavanje Svjetskog dana kastracije

Poštovani,

obraćamo vam se povodom Svjetskog dana kastracije koji se ove godine obilježava 23. veljače.

Obilježavanjem ovog dana u vašoj lokalnoj zajednici možete ukazati svojim građanima kako je kastracija, odnosno trajna sterilizacija, jedini učinkovit način smanjenja broja napuštenih i/ili zlostavljanih životinja čime se smanjuju i financijski izdaci koje trebate izdvajati zbog neodgovornosti građana i zbrinjavanja odbačenih životinja.

Nužnost trajne sterilizacije je više nego očita, posebno stoga što su psi i mačke visokoreproduktivne vrste i njihov se broj može udeseterostručiti u nekoliko godina te je svako ulaganje u mjere vezane za kastraciju vrlo isplativo.

Dostavljamo vam vizuale za plakate na temu kastracije koje možete koristiti digitalno ili za postavljanje jumbo i ostalih plakata, a možete ih preuzeti na linku: https://cutt.ly/QfKPklS.
Pripremu za letak namijenjenog skrbnicima pasa i mačaka kojeg je najbolje distribuirati uz komunalnu uplatnicu kako bi došao do svih kućanstva možete preuzeti na linku https://cutt.ly/WfKAggL.

U nastavku navodimo neke od načina kojima možete obilježiti Svjetski dan kastracije, a koje neke jedinice lokalne samouprave već provode na svom području te im ovim putem zahvaljujemo na tome:

Vjerujemo da ćete podržati obilježavanje Svjetskog dana kastracije i na taj način doprinijeti provedbi Zakona o zaštiti životinja te da će te nam povratno javiti koje aktivnosti provodite u svojoj lokalnoj zajednici kako bismo vas i mi podržali objavom i dijeljenjem tih informacija.

Stojimo vam na raspolaganju za sve dodatne informacije i suradnju.

S poštovanjem,

Koraljka Petrinović
koordinatorica Mreže za zaštitu životinja

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting