04.04.02. Spomen žrtvama mode

| More

Nastavak kampanje protiv krzna Prijatelja životinja u suradnji s francuskom organizacijom AFIPA

Udruga Prijatelji životinja poziva vas na pogrebnu povorku u spomen životinjama koje su ubijene da bi bile nečiji modni ukras. Povorka kreće od Zdenca života s Trga Maršala Tita u četvrtak 4. travnja 2002. godine točno u 16:30 sati.

Povorka će se kretati Masarykovom ulicom gdje će se ujedno i paliti svijeće ispred krznarija u kojima su izložena krzna brojnih životinja pobijenih radi industrije krznene odjeće. Cilj povorke je Preradovićev trg gdje će se paliti svijeće ispred lijesova ubijenih životinja.

Za samo jednu bundu od činčila potrebno je 200 do 250 tih životinjica, dok je lisica potrebno do 60 za jednu bundu, nutrija 30, kuna 60 i tako redom dalje. Prije same smrti te životinje žive u užasnim uvjetima i strahovito pate, a sama smrt znači lomljenje njihovih vratova, gušenje, trovanje, strujne udare ili ispuštanje im komprimiranog zraka u rektum.

Ovom povorkom nastavljamo ovoga četvrtka kampanju započetu paljenjem bundi, prikazivanjem projekcija i zahtjevom za inspekciju na Preradovićevom trgu.

Iako smo kampanju započeli samostalno, nedavno nas je kontaktirala francuska organizacija AFIPA (ASSOCIATION FRANCAISE ET INTERNATIONALE DE PROTECTION ANIMALE) i predložila nam suradnju. Između ostalog, radimo i na sastavljanju popisa hrvatskih tvrki i modnih agencija koje koriste krzno u svojim modelima kako bismo se priključili svjetskim popisima tvrtki koje koriste krzno i onih koje ga odbijaju koristiti.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting