18.03.21. Influencerice spremaju meso za Svjetski dan bez mesa

| More

Radionica 19. 3. 2021. u 20 h: Ćevapčići, ražnjići, odresci i kobasice namijenjeni svima

- Veganski proizvod hrvatskog proizvođača: Ćevapčići pomažu i životinjama i Prijateljima životinja

Povodom Svjetskog dana bez mesa (MeatOut Day), koji se obilježava 20. ožujka, poznate hrvatske influencerice i vrsne kuharice veganske hrane, Marie Wasler i Nataša Rajčević, pokazat će kako se sve može pripremiti biljno meso i ispričati kako je život bez životinjskog mesa uljepšao živote i njima i tisućama njihovih pratitelja. U zanimljivoj i edukativnoj radionici, koja se može pogledati u petak 19. ožujka 2021. u 20 sati na Facebook-stranici Prijatelja životinja, Marie i Nataša pripremat će razne biljne zamjene za meso koje se mogu pronaći na hrvatskome tržištu te kroz svoje iskustvo veganstva pomoći savjetima svima zainteresiranima za vegansku prehranu i promjenu životnog stila.

Marie Wasler uživa u pripremi veganskih delicija te pratiteljima pruža recepte zanimljivih i jednostavnih veganskih jela koje svatko može pripremiti u vlastitome domu. Kaže da je prije nekoliko godina i sama bila jedna od onih koji misle da nikada ne bi mogli živjeti bez mesa, ali kada je otkrila veganstvo, otvorio joj se jedan sasvim drugi kulinarski svijet. Smatra da je iznimno važno educirati ljude o dobrobitima veganske prehrane i upravo zato najviše ju veseli stvaranje sadržaja za vlastiti blog.

Nataša Rajčevićna svojem Instagram-profilu „Burbon i borovnice” neodoljivim fotografijama veganskih jela svakodnevno obogaćuje živote svojih pratitelja. Za sebe kaže da je zaljubljenica u hranu i kuhanje u kojemu iskreno uživa. Sprema šarena i živopisna jela kojima želi pokazati da veganska prehrana nije ni dosadna ni komplicirana, već zasitna i ukusna. Posebno voli istraživati egzotična, pomalo nepoznata jela i okuse, no često se vraća starim, tradicionalnim dalmatinskim jelima.

Prijatelji životinja navode da se Svjetski dan bez mesa obilježava još od 1985. godine, a kampanja je pokrenuta kako bi suosjećajni ljudi diljem svijeta dočekali proljeće u čast životinjama te, ne samo na taj dan već i dugoročno, izbacili njihovo meso iz svoje prehrane. Ističu da su biljne zamjene za meso izvrsnog okusa i nutritivnih vrijednosti, a sadrže i jednako ili više bjelančevina od životinjskoga mesa.

„Velika je prednost većine biljnih zamjena ta što sadrže vlakna, a ne sadrže kolesterol, lako se spremaju i zdravstveno su sigurnije od mesa i mesnih proizvoda. Na hrvatskome tržištu već postoje mnogobrojne biljne zamjene za kobasice, burgere, hrenovke, odreske, paštete, salame, okruglice, lazanje i druge mesne proizvode koji ne samo što su zdraviji već se njihovom kupnjom izravno sudjeluje u smanjenju gladi u svijetu, očuvanju okoliša i zaštiti životinja”, kažu Prijatelji životinja.

Podsjećaju da se na besplatni servis Vege izazov, koji se nalazi na www.veganopolis.net, mogu prijaviti svi koji žele promijeniti svoj život nabolje i obogatiti svoje znanje, dok Vegan Buddy, kao dugogodišnji vegan, svojim savjetima može pomoći u lakšem prelasku na veganski način života.

Ovogodišnji Svjetski dan bez mesa obilježit će i promocija veganskog proizvoda jednog hrvatskog proizvođača, Ćevapčića, od čije se prodaje jedna kuna donira udruzi Prijatelji životinja pa je, uz već ranije prisutnu na tržištu Stellinu kobasicu, još jedan odličan gurmanski proizvod čijom se kupnjom može podržati rad za prava životinja i veganstvo. Veganski i fini ćevapčići mogu se kupiti izravno od proizvođača i u trgovinama zdrave hrane. Svojim okusom, izgledom, mirisom, bojom i teksturom oduševit će sve koji su naviknuti na mesne proizvode jer su namijenjeni svima.

Više informacija o radionici povodom MeatOuta može se pronaći na Facebook-eventu Prijatelja životinja.

Fotogaleriju radionice pogledajte OVDJE.

Marie Wasler i Nataša Rajčević [ 117.64 Kb ]sejtan_FB Avi Blaskovic [ 340.33 Kb ]sejtan_FB-Anita Petrovic [ 72.02 Kb ]

Vezane teme

sejtan_FB-Anita Petrovic [ 85.56 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting