18.04.21. Ponovljena prijava - zanemareni pas u Krapini

| More

Predmet: Nadzor nad držanjem zanemarenog psa - Krapina

Poštovani,

U veljači 2021. primili smo e-mail od H. B. iz Krapine koja nas je obavijestila o teško zanemarenom psu na adresi XX, Krapina. Pas je u vlasništvu K. O., XX, Krapina. Prema informacijama gospođe, pas se u tegobnom stanju zbog promjena na području anusa nalazi još od 12. mj. 2020. godine kada ga je ona prvi puta vidjela.

Gospođa H. B. uputila je predstavku veterinarskoj inspekciji ispostave Krapina koja je utvrdila da je pas u nadležnosti Komunalnog redarstva. Kako se zdravstveno stanje psa nije promijenilo do veljače, gospođa se obraća našoj Udruzi. Naša Udruga šalje predstavku Državnom inspektoratu 2. ožujka 2021. godine te smo na nju primili odgovor 12. ožujka 2021. godine, s potpisom više veterinarske inspektorice Vesne Petek koja navodi da je vlasnici psa naređeno osiguravanje zdravstvene skrbi za psa.

Ovoga tjedna primili smo dopis gospođe H. B. koja nas ponovno obavještava da psu nije pružena veterinarska skrb i da je njegovo stanje vezano uz tegobe u području anusa gore no što je bilo.

Prilažemo Vam video koji je gospođa snimila.

https://drive.google.com/drive/folders/1_4D3yLliBnaS3g5VvRTOKHw_7pdTM6eC?usp=sha
ring

S obzirom na to da je evidentno da se vlasnica psa K. O. oglušila na naredbu veterinarskog inspektora, predlažemo da protiv vlasnice pokrenete prekršajni postupak zbog povreda odredbi Zakona o zaštiti životinja koje se odnose na ne pružanje veterinarske pomoći bolesnoj/ozlijeđenoj životinji.

Molimo Vas da nas o provedenim mjerama obavijestite.

S poštovanjem,
Ivana Lunka

U Zagrebu 18. travnja 2021.

Odgovor veterinarske inspekcije zaprimljen 22. travnja 2021.:

DIRH ocitovanje po prijavi Krapina 2 [ 212.76 Kb ]

Vezane teme

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting