29.10.21. Hrvatski gradovi u veganskim bojama

| More

Prijatelji životinja pozivaju na obilježavanje Svjetskog dana veganstva

veganske zastave_samobor [ 237.99 Kb ]

- Zastave, fontane i paviljon te edukativni štand s kolačima na Trgu bana Jelačića za Dan veganstva

Prijatelji životinja pozivaju sve građane diljem lijepe naše da se pridruže obilježavanju Svjetskog dana veganstva 1. 11. Povodom toga dana postavili su 18 veganskih zastava u Zagrebu i njih još 39 u Opatiji, Makarskoj, Puli, Samoboru, Čakovcu i Krapini kako bi sve podsjetili na suosjećanje i održivost, što je glavna poruka boja veganske zastave. Osim vijorenja zastava, veganske boje osvijetlit će Meštrovićev paviljon i fontane ispred Nacionalne i sveučilišne biblioteke.

„Iznimno smo zahvalni gradovima koji su prepoznali važnost veganskog pokreta za očuvanje i zdravlje planeta, ljudi i životinja te se nadamo da će se iduće godine priključiti i drugi gradovi. Pozivamo sve da 2. studenoga 2021. od 11 sati svrate na zagrebački Trg bana Jelačića gdje će u čast Svjetskog dana veganstva biti počašćeni veganskim kolačima. Uz veganske kuharice, moći će dobiti korisne informacije o svim prednostima veganske hrane i savjete kako učiniti prvi korak prema zdravijoj i održivijoj prehrani. Zaintrigirat će ih i veliki edukativni panoi i slova riječi ‘vegan’”, navode iz Udruge.

Prijatelji životinja objašnjavaju da je zastava nadahnuta očuvanjem prirode, ljubavlju, poštovanjem i suosjećanjem prema svim bićima, neovisno kojoj vrsti pripadaju: „Zelena boja predstavlja kopnene životinje, plava vodene i zračne, dok je bijela simbol jedinstva. Slovo V početno je slovo riječi ‘vegan’, a obrnuta piramida simbol je sposobnosti svakog pojedinca da učini globalne pozitivne promjene.”

Svjetski dan veganstva obilježava se diljem svijeta 1. studenoga. Utemeljen je 1994. godine kako bi se skrenula pozornost na suosjećanje prema životinjama i promicali etički, zdravstveni i ekološki aspekti biljne prehrane. Danas je veganski pokret u stalnom porastu i postaje nužan za opstanak na planetu.

Veganstvo je važno za zaustavljanje:

- klimatskih promjena i zagađenja okoliša, odnosno za stvaranje čistoga tla, vode i zraka

- gladi u svijetu i nemilosrdnog trošenja pitke vode i obradivih površina, odnosno za stvaranje održivosti za ovu i buduće generacije

- nastanka novih pandemija, odnosno za miroljubivu poljoprivredu bez neprirodnih praksi

- izumiranja vrsta i sječe prašuma, odnosno za stabilizaciju bioraznolikosti

- pogibelji od bolesti srca i krvnih žila te drugih bolesti današnjice, odnosno za povratak prirodnoj biljnoj prehrani koja daje vitalnost i dugovječnost

- patnje i smrti milijarda životinja koje pate u uzgoju i klaonicama, odnosno za stvaranje suosjećajnog odnosa prema svim bićima.

Stoga Prijatelji životinja pozivaju sve na obilježavanje Svjetskog dana veganstva neovisno o načinu prehrane: „Svaka kupnja i svaki obrok prilika su za dobar izbor te uživanje u ukusnim, zdravim, ekološkim i zanimljivim biljnim proizvodima i jelima.”

Udruga Prijatelji životinja nudi pomoć i kroz besplatan i informativan Vege izazov od 30 dana, koji se može pronaći na www.veganopolis.net.

veganske zastave_samobor 2veganske zastave_samobor 3veganske zastave_krapina [ 119.49 Kb ]veganske zastav_makarska [ 193.38 Kb ]veganske zastave_cakovec [ 132.66 Kb ]veganske zastave_pula [ 143.67 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting