21.02.22. Molba za informacijom o psima u mjestu Mravince

| More

Grad Solin
Stjepana Radića 42
21 210 Solin
Hrvatska

Poštovani,

ljubazno Vas molimo za informacijom vezano za čopor napuštenih pasa kod mjesta Mravince. Budući da je mjesni odbor Mravince na svojoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/momravince/posts/166599035700555 )objavio da će se 18. veljače krenuti u akciju „ulova“ na napuštene pse i to u suradnji s lovačkim društvom Voljak , PP Solin te po potrebi s HGSS-om, zanima nas je li navedena akcija provedena te što se dogodilo s psima.

Nadamo se da je riječ samo o nespretno napisanoj objavi te da psi nisu u akciji ubijeni budući da se do tog zaključka može doći zbog izjave da u njoj sudjeluju i lovci.

U međuvremenu smo od predsjednika MO Tomislava Tentea dobili informaciju da je gospođa Dijana Barišić iz grada Solina angažirala ovlaštenu tvrtku za ulov i udomljavanje pasa lutalica As Eko, pa nas zanima nas jesu li psi uhvaćeni i odvezeni u sklonište As Eko.

Molimo za informaciju o kojem broju pasa se radi, nalaze li se doista u skloništu As Eko, jesu li svi psi uvedeni i objavljeni u Jedinstveni informacijski centar sukladno odredbama Zakona, te jesu li cijepljeni, mikročipirani i kastrirani. https://jic.mps.hr/sklonista/#!sklonista

Unaprijed hvala na odgovorima.

S poštovanjem

Lorena Herceg
Prijatelji životinja

U Zagrebu 21. veljače 2022.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting