25.01.03. Bojkotirajte bunde!

| More

Prijatelji životinja nastavljaju kampanju protiv krzna i ove subote

ZABORAVITE NA KAMENO DOBA - BOJKOTIRAJTE BUNDE!

Zbog velikog interesa i medijske pozornosti koju je nakon Amerike i Europe kampanja s Goranom Višnjićem polučila i u Hrvatskoj, Udruga Prijatelji životinja i ove će subote u Zagrebu, 25. siječnja, nastaviti s kampanjom.

Akcija dijeljenja letaka, kao i CD medija s foto galerijama i tekstovima o patnjama životinja započinje ispred kina Europa u 11:00 sati, odakle će se aktivisti Udruge kretati preko Cvjetnoga trga put Trga bana Josipa Jelačića.

Na lecima, koje je posebno za ovu kampanju dizajnirala i tiskala svjetska organizacija PETA, nalazi se najpoznatiji hrvatski glumac, Goran Višnjić, koji želi potrošačima skrenuti pozornost, da za svaki kaput, ovratnik ili manžetu, životinje se u divljini lovi zamkama, utapa ih se ili nasmrt zatuče, dok ih se na farmama krzna ubija plinom, davi ili ubija strujnim udarom.

Članak o krznu kojeg je pročitao u jednom časopisu potaknuo ga je da javno progovori o tome. 'Moja žena i ja bili smo zgroženi,' rekao je. 'Što se to događa s nama? Civilizacija ide naprijed, dok se neki od nas vraćaju nazad. Danas imamo na raspolaganju toliko različitih materijala da se zaštitimo od hladnoće bez da za to ubijamo druga bića.'

Na CD-ima koji će se dijeliti bit će foto galerije i tekstovi s web stranica udruge prijatelji-zivotinja.hr kao i s PETA-ine stranice FurIsDead.com.

I ovoga puta prosvjedu će prisustvovati i 'činčila' koja će osobno uručivati letke prolaznicama u krznenim bundama te ih podsjetiti da je nekoliko desetaka pa i stotina činčila, lisica, zečeva, rakuna, nerčeva, nutrija i drugih životinja skončalo svoje živote kao odjevni predmet kojeg te 'dame' nose.

Aktivisti udruge pozivat će i porukama na transparentima sve one koji su do sada pasivno promatrali ovaj - jedan od najokrutnijih i najbesmislenijh - zločina nad životinjama suvremenog doba, da se priključe kampanji te bojkotiraju krznarije koje svoj profit i dalje traže još uvijek besramno tapkajući mračnim špiljama iz daleke prošlosti.

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting