07.04.04. Vegetarijanski priručnik za početnike

| More

Postati vegetarijancem nije nikada bilo lakše! Jedinstven na hrvatskom webu, pred vama je:
vegetarijanski priručnik za početnike

Na Svjetski dan zdravlja, udruga Prijatelji životinja poziva vas na promociju Internet časopisa Vegetarijanski priručnik za početnike - www.vegekit.prijatelji-zivotinja.hr - koji se nakon engleskog i španjolskog izdanja sada pojavljuje i na hrvatskom jeziku!

Promocija PETA-inog elektroničkog časopisa kojeg je za cyber čitatelje u Hrvatskoj prevela i prilagodila udruga Prijatelji životinja nudi čitav niz zanimljivih tema poput Jesti za život, Upoznajte meso na vašem tanjuru, Napraviti promjenu, Vegetarijanska prehrana za trudnice i djecu, Nova hrana te Recepti za život, a održat će se u Internet centru SubLink.

Datum: 07. travnja 2004., srijeda
Vrijeme: 12:30 sati
Mjesto: Zagreb, Teslina ulica broj 12, SubLink

'Postati vegetarijancem nije nikada bilo lakše. U ovom vodiču ćete naći informacije, savjete i recepte, koji će vam pomoći da steknete prehrambene navike zbog kojih ćete se odlično osjećati. Vege hrana nije samo užitak za vaše nepce; ona je također izvrsna i za vaše zdravlje. Ispravnim izborom hrane možete trajno izgubiti na težini, spriječiti srčani udar i čak obrnuti tijek postojeće srčane bolesti. Veganska prehrana pomaže životinjama. Lagano je živjeti i pustiti druge da žive, a ovaj vodič će vam pokazati kako.' - Ingrid Newkirk, predsjednica PETA-e (People for the Ethical Treatment of Animals)

'Ovo je najinformativnija baza podataka na hrvatskom jeziku, namijenjena prvenstveno onima koji traže potvrdu ili pomoć na svome putu prema bezmesnoj prehrani, a potpisana od strane stručnjaka i ljudi s dugogodišnjim iskustvom koje ih je učinilo zdravijim i zadovoljnijim osobama. Još jedan dokaz kako je vegetarijanstvo u Hrvatskoj i svijetu u punom uzletu i kako uopće ne mora biti komplicirano ili rezervirano za odabrane skupine ljudi.' - dipl. ing. Željka Lukešić, nutricionistica

'Vegetarijanstvo je jedan od bitnih preduvjeta očuvanja i unapređenja kako fizičkog tako još više duševnog zdravlja. Ne možemo očekivati mir i zadovoljstvo u svojim životima ubijajući druga inteligencijom obdarena bića i hraneći se njihovim leševima. Nejedenjem mesa prestajemo sudjelovati u neoprostivom nasilju nad životinjama. Ovaj časopis je dragocjen doprinos edukaciji javnosti o preventivi i odgovornosti za vlastito zdravlje.' - dr. med. Olivija Holjac

Nekoliko riječi o sve raširenijem vegetarijanskom stilu života i njegovom utjecaju na društvo reći će sociologinja, profesorica Sanja Bosančić. U sklopu promocije posjetitelji će moći degustirati veganske kobasice i slične bezmesne delicije, a kompletan Vegetarijanski priručnik za početnike može se vidjeti na web stranici www.vegekit.prijatelji-zivotinja.hr.

Promocija će se održati i u ostalim gradovima Hrvatske u kojima Udruga ima podružnice.

Promocija Vegetarijanskog priručnika za početnike

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting