08.11.05. Ubojica psa napokon na sudu!

| More

Prijatelji životinja najavljuju početak sudskog postupka protiv Ostoje Babića

U utorak, 8. studenog u 10:30 sati u Općinskom sudu u Vrbovcu, Trg Petra Zrinskog 22, soba 11/2, zakazano je prvo ročište na kojem će se suditi Ostoji Babiću. Sudom će predsjedati sutkinja Jasna Zoretić.

Podsjećamo: U subotu, 4. prosinca 2004., oko 11:30 sati, 19-godišnjak je javio policiji da njegov susjed tuče psa u dvorištu kuće na Peščenici. Po dolasku, policajci su utvrdili da je 66-godišnji Ostoja Babić naizmjenično željeznom šipkom dužine oko pola metra, vilama i sjekirom oko sat vremena mlatio i probadao svojega psa mješanca po glavi i tijelu. Jedan od policajaca je smrtno ozlijeđenom psu koji se, prema riječima susjeda, 'derao' od boli, skratio muke hicem iz pištolja, a Ostoja Babić ga je potom zakopao na svojoj livadi iza kuće.

Ostoja Babić je, ne pokazujući nikakvo žaljenje ili kajanje zbog počinjenog zločina, kao razlog brutalnog premlaćivanja nedužne jednoipolgodišnje mješanke naveo da mu 'nije dobro čuvala kuću', jer nije lajala na prolaznike već je veselo mahala repom kada bi netko došao: 'Vidio sam da mi nije od koristi pa sam ga zatukao. Što će mi takav?'.

Udruga Prijatelji životinja reagirala je na ovaj zločinački čin prosvjedom ispred kuće Ostoje Babića u Črnkovečkoj ulici 3 na Peščenici te pokretanjem potpisivanja peticije za koju je u samo tjedan dana prikupljeno preko 2400 potpisa, koje je Udruga predala Općinskom Državnom odvjetništvu Grada Zagreba.

Prijatelji životinja se nadaju da se ovim ročištem bliži povijesni trenutak, s obzirom da u Zagrebu do sada nitko još nije bio kažnjen zbog okrutnosti nad životinjama. Time će se poslušati i glas velikog broja ogorčenih građana koji su mjesecima kontaktirali Udrugu zahtijevajući da pravda bude zadovoljena, a Ostoja Babić odgovarajuće kažnjen.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting