10.11.05. Prosvjed protiv okrutnosti cirkusa

| More

Prijatelji životinja najavljuju prosvjed protiv zloglasnog cirkusa Gärtner

Aktivisti udruge Prijatelji životinja uz veliku potporu savjesnih građana prosvjedovali su protiv cirkusa sa životinjskim točkama Gärtner u Križevcima, Dugom Selu, Velikoj Gorici, Samoboru, Karlovcu, Umagu, Puli, Labinu, Zadru, Šibeniku, Viru i Sisku.

Prosvjed će se odvijati ispred samog cirkusa na stadionu NK Željezničar, u četvrtak, 10. studenog 2005, s početkom u 18:30 sati, gdje će aktivisti transparentima, uzvikivanjem parola i dijeljenjem letaka pozvati građane da bojkotiraju predstave iza kojih se krije velika okrutnost.

Nadamo se da uz devet hrvatskih gradova - Mursko Središće, Varaždin, Donji Miholjac, Velika Gorica, Rovinj, Split, Delnice, Gospić i Čakovec - koji su zabranili gostovanje cirkusa sa životinjskim točkama, i u Slavonskom Brodu cirkusi sa životinjama uskoro neće biti dobrodošli. Time će se Slavonski Brod pridružiti i Veneciji, Beču, Barceloni, Rio de Janeirou i stotinama drugih gradova diljem svijeta.

Iste večeri u Slavonskom Brodu osnovat će se i nova podružnica udruge Prijatelji životinja, a njeno osnivanje potaknulo je reakcija Brođana na gostovanje cirkusa sa životinjama u njihovom gradu, te potrebom da se i u Slavonskom Brodu progovori o zaštiti i pravima životinja.

Prosvjed protiv Gaertnera u Slavonskom Brodu 1Prosvjed protiv Gaertnera u Slavonskom Brodu 2Osnivanje podružnice u Slavonskom Brodu

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting