02.02.06. Prijava lovnoj inspekciji

| More

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODNOGA GOSPODARSTVA
Uprava za lovstvo
Odjel lovne inspekcije
n/r Ivica Francetić
Ulica grada Vukovara 78
10000 Zagreb

PRIJAVA

Poštovani gospodine Francetić,

upućujemo Vam upit vezan uz lov koji se odvijao u nedjelju, 22. siječnja 2006. između 8 i 12 sati na području jezera Sabljaci kod Ogulina.

Naime, prema dojavama građana, toga su jutra osobe za koje se pretpostavlja da su članovi lokalnog lovačkog društva, iz motornih čamaca (kojim je vožnja jezerom navodno zabranjena) pucali po pticama. Liske, patke i druge ptice su iz jezera bježale po cesti i skrivale se po dvorištima naseljenog mjesta uz jezero. Građani tvrde da su lovci bili toliko nepažljivi da je sačma letjela i zabijala se u kuće, a nakon lova na jezeru su ostale mrtve ptice koje lovci nisu pokupili. Također, naveli su da su već u nekoliko navrata prošle zime dojavili Policijskoj postaji Ogulin ovaj problem, no da se otad ništa nije promijenilo.

U dojavi posebno ističu kako se osjećaju ugroženima od strane lovaca, jer za vrijeme trajanja lova nisu ulazili u lovište kao promatrači, već su stajali na pragovima svojih kuća, a izrazili su zabrinutost i za svoju djecu, s obzirom da dok lov traje ne smiju izlaziti iz kuća niti na balkon, kako ne bi stradali od sačme.

Naglašavamo kako lov, odnosno korištenje sačme i pucnjava u neposrednoj blizini naselja ugrožavaju sigurnost lokalnog stanovništa, što je ozbiljan problem koji se ne bi smio minorizirati.

S obzirom na navedeno, molimo Vas da izvršite inspekcijski nadzor kod lokalne lovačke udruge, za koju pretpostavljamo da gospodari lovištem, da li je taj dan bio prijavljen lov, da li se zna tko je lovio, da li je lovio sukladno zakonu, što se ulovilo te da nas izvjestite o rezultatima nadzora.

Upit o ovom slučaju smo podnijeli i Policijskoj postaji Ogulin.

Unaprijed Vam zahvaljujući na odgovoru, srdačno Vas pozdravljamo,

Prijatelji životinja
Gundulićeva 21a
10000 Zagreb


U Zagrebu, 2. veljače 2006.

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting