Podaci o web stranici

| More

Glavni urednik: Luka Oman

Godina pokretanja: 2001.

Dizajn i programiranje 2001.-2006.: Stjepan Vdović

Webmaster 2001.-2005.: Stjepan Vdović

Webmaster 2005.-2006.: Ivana Surjan

Godina redizajna: 2006.

Dizajn i programiranje 2006.: Damir

Za sva tehnička pitanja vezano za web stranicu obratite se webmasteru na mail webmaster@prijatelji-zivotinja.hr, a za sva ostala pitanja obratite se ovdje.

Web stranica udruge Prijatelji životinja, nakon uspješne stare verzije, od srpnja 2006. godine nastavlja s radom pod novim dizajnom i novom koncepcijom i time postaje još bolji, profesionalniji, ali i zanimljiviji izvor informacija o zaštiti i pravima životinja te prerasta u web potral prijatelja životinja.

Posjećenost stranice prelazi brojku od 4000 posjeta dnevno, na stranici se nalazi preko 700 članaka i preko 2000 fotografija, a tu su i video snimke, adresar, peticije, ankete, nagradne igre, recepti, izjave tjedna te svakodnevne vijesti.

Također, na web stranici se mogu naći popis literature i recenzije knjiga, web katalog, reakcije i zahtjevi Udruge te preko 200 održanih akcija i kampanji popraćenih fotografijama.

Posjetitelji mogu naći i veliku bazu najčešćih pitanja i odgovora, oglasnik za udomljavanje, vodič etičke kupnje, a postoji i mogućnost narudžbe besplatnih tiskanih materijala, upisa na info listu, učlanjenja te plaćanje donacije pomoću kreditnih kartica.

Iako volonterskim snagama, za web sajt je napravljen vlastiti CMS (content management system) kako bi se zadovoljile potrebe Udruge i posjetitelja te što bolje prezentirale aktivnosti za životinjska prava.

Na nacionalnom izboru 'Vidi web top 100' za sto najboljih hrvatskih Internet stranica, stranice www.prijatelji-zivotinja.hr uvrštene su čak tri puta među 10 najboljih u rubrici 'Znanost, obrazovanje i kultura'. Na zadnjem uvrštenju žiri je ovako opisao stranicu: 'Nakon što prosurfaju mnoštvom činjenica o zaštiti i pravima životinja te vegetarijanstvu, i zadrti 'mesojedi' mogli bi postati 'biljojedi'.

Prisutna je i engleska verzija web stranice, jer posjete dolaze iz svih krajeva svijeta.

Web stranica

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting