21.09.06. Neobranjiva okrutnost

| More

'Uhvaćeni u zamke' i raskrvavljeni aktivisti prosvjeduju ispred Britanskog veleposlanstva

Hrvatski aktivisti za prava životinja pozivaju kraljicu i britansko Ministarstvo obrane da zaustave masakr crnih medvjeda zbog ukrasa za glave!

Odjeveni u crno i noseći maske medvjeda, četvero članova Prijatelja životinja, zakrvavljenih udova i bolno uhvaćenih u čelične zamke, slikovito će prikazati kako se u divljini medvjede mami i hvata za ceremonijalne šubare gardista britanske kraljice.

Prosvjed će se održati u četvrtak, 21. rujna, točno u podne, ispred zgrade Britanskog veleposlanstva, Ivana Lučića 4, u Zagrebu.

Prosvjed se održava u sklopu napora People for the Ethical Treatmenf of Animals (PETA) Europe da utječu na njezino veličanstvo kraljicu Elizabetu i britansko Ministarstvo obrane kako bi zaustavili barbarsko hvatanje i ubijanje medvjeda. Potporu ovoj inicijativi dalo je i 200 zastupnika britanskog parlamenta koji su potpisali apel za uporabu umjetnoga krzna.

Da bi se proizvela jedna šubara potrebna je jedna čitava medvjeđa koža. Mnogi medvjedi ubijeni za ove šubare uhvaćeni su u zamke i često provedu dane u agoniji. U druge se pak nekoliko puta mora pucati prije nego što umru. Neki medvjedi pobjegnu lovcima i iskrvare na smrt. Kad majke medvjedice budu ubijene, njihovi medvjedići postanu siročići i ostavljeni su da gladuju.

'Danas se nalazimo ovdje kako bismo razotkrili jezivu istinu o šubarama kraljičinih gardista. Britansko Ministarstvo obrane ima krv na svojim rukama sve dok dopušta ubijanje medvjeda zbog bizarnih razloga kao što su to ukrasne šubare, unatoč toga što postoje kvalitetni i lijepi materijali koji su dobiveni bez okrutnosti,' kaže Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja. 'Tradicija nije nikakvo opravdanje za mučenje i ubijanje životinja.'

Ovom akcijom Prijatelji životinja daju punu potporu PETA-i Europe u njenim nastojanjima da kraljičina garda odustane od nošenja šubara od medvjeđega krzna. Uzgoj životinja za krzno već je zabranjen u Velikoj Britaniji, međutim još uvijek se prodaje krzno životinja ubijenih u drugim zemljama.

Predložene su važne zakonodavne promjene i u Hrvatskoj. Prijedlog novog Zakona o zaštiti životinja trebao bi zabraniti uzgoj životinja za krzno u Hrvatskoj te time omogućiti Hrvatskoj da slijedi pozitivne promjene u Europi i svijetu kad je u pitanju zaštita životinja.

Za više informacija o PETA-inoj europskoj kampanji za prestanak ubijanja medvjeda zbog šubara britanskih gardista molimo posjetite www.unbearablecruelty.co.uk.

Neobranjiva okrutnost 1Neobranjiva okrutnost 2Neobranjiva okrutnost 3

Vezane teme

Medvjedić [ 35.71 Kb ]Šest mrtvih medvjeda [ 56.22 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting