Planetopija

| More

Kuharice 4 godišnja doba [ 328.92 Kb ]

Proljeće

Proljeće znači buđenje, rast, novi početak ne samo u prirodi oko nas nego i u nama. Aktivniji smo, manje spavamo, zanimaju nas nove stvari, a za sve to nam treba i nova uzlazna energija. Prvo ime prirodne kuhinje u Hrvatskoj Jadranka Boban Pejić zato je za vas izabrala svoje najbolje recepte koji će vam pomoći da očistite tijelo od nakupljenih toksina, dati vam energiju te zagolicati nepce svježim okusom. Dvadeset osam jela možete slagati u zdrave i maštovite jelovnike s kojima će vaše proljeće biti lakše i poletnije.

Ljeto

S dolaskom ljeta aktivna energija u prirodi doživljava svoj vrhunac. Najveći izbor povrća i voća omogućava nam da uživamo u hrani, ali isto tako donosi i pregršt hranjivih sastojaka i osvježenja. I dalje volimo fino jesti, ali želimo što manje vremena provoditi u kuhinji. Kako prilagoditi prehranu ovom predivnom godišnjem dobu koje slavi život saznat ćete u 28 recepata za doručak, juhe, salate, jela sa žitaricama, povrćem, namaze i neizostavne deserte. Osvježavajuće, slasno i maštovito i u skladu s prirodom!

Jesen

Početak jeseni donosi energiju zrelosti i žetve u prirodi. Drveće, ali i tržnica, polako se boji u toplije boje, vraćamo se u kuhinju, grijemo tijelo za prohladne večeri, snažimo za zimu...Za sve to nam trebaju drugačije namirnice, topliji obroci, novi recepti. Najbolje recepte za jesensko razdoblje donosi nova kuharica Jesen. Fantastične cjelovite namirnice slatko-ljutog okusa tipične su za jesensko doba, a ova jedinstvena kuharica donosi ukusne i zdrave recepte za doručak, ručak, večeru i deserte.

Zima

Recepti su prilagođeni karakteristikama klimatskih promjena, boravka u zagrijanim prostorima te sadrže fine nijanse i detalje koji će trajno obogatiti vašu kuhinju. Da su heljda, mahunarke i suho voće sjajne zimske namirnice koje će vam dati snagu i energiju za uživanje na snijegu, samo su neki od mnogih savjeta koje možete saznati u ovoj jedinstvenoj kuharici.