03.02.07. Glasno za Hrvatsku bez krzna

| More

Prijatelji životinja nastavljaju kampanju 'Za Hrvatsku bez krzna' i pozivaju na prosvjed: GLASNO ZA HRVATSKU BEZ KRZNA

U sklopu nacionalne kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna', koja je započela postavljanjem jumbo plakata 'Lijepa bez krzna', Prijatelji životinja najavljaju treći po redu veliki prosvjed protiv krzna!

Glasna prosvjedna povorka krenut će 3. veljače 2007. u 11 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Krećući se Frankopanskom ulicom i Ilicom, u podne će stići do glavnog zagrebačkog trga, gdje će prosvjed i kulminirati.

Na Trgu bana Jelačića povorku će dočekati i poznate osobe iz hrvatskog javnog života, koje ovim putem daju potpori kampanji 'Za Hrvatsku bez krzna'. Svoj dolazak na Trg bana Jelačića u 12 sati uz brojne građane najavili su i Fani Stipković, Lana Klingor, Ivana Radovniković, Maja Vučić, Igor Hajdarhodžić, Tatjana Jurić, Ella Dvornik, Robert Bošković, Marija Štrajh, Ines Bojanić, Minea, članovi benda Hakuna Matata...

Životinje se u divljini hvataju u čelične nazubljene zamke u kojima one pate i umiru u agoniji. Najveći broj životinja koje ubijaju zbog njihova krzna uzgaja se na farmama, gdje ih na milijune ubijaju nakon što život provedu u malenim kavezima.

Promoviranje, prodaja i nošenje odjeće od životinjskoga krzna za svaku je osudu, stoga Prijatelji životinja pozivaju sve građane, osobe iz javnog života i hrvatske medije da osude okrutnost i ubijanje životinja zbog krzna te javno podupru ovu kampanju i budu što glasniji u stvaranju Hrvatske bez krzna.

Predstava 'Stvarajući Eve' kao potpora kampanji

EkS-scena također podržava kampanju 'Za Hrvatsku bez krzna' benefit izvedbom predstave 'Stvarajući Eve' koautorske inicijative OOUR. Predstava će se realizirati u suradnji s 'Kulturom promjene' SC-a, u ponedjeljak 05. veljače 2007. u Teatru ITD, Savska cesta 25, u 20:00 sati. Prihod od prodaje ulaznica bit će namijenjen financiranju kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna'.

Prosvjed u Sloveniji

Uzgoj, lov i ubijanje životinja zbog krzna nije samo hrvatski već i međunarodni problem. Stoga Prijatelji životinja organiziraju odlazak na međunarodni prosvjed protiv uzgoja životinja za krzno u Sloveniji, 17. veljače 2007.

Glasno Za Hrvatsku bez krzna2Glasno za Hrvatsku bez krzna3Glasno za Hrvatsku bez krzna4Glasno Za Hrvatsku bez krzna1Glasno za Hrvatsku bez krzna5Glasno Za Hrvatsku bez krzna6Glasno za Hrvatsku bez krzna 7Glasno za Hrvatsku bez krzna 8

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting