06.05.11. Hrana za mir - prehranom do duhovnog zdravlja i društvenog sklada

| More

Dvostruka duga i Prijatelji životinja predstavljaju revolucionarnu knjigu o hrani

- Knjiga o hrani kao moćnoj sili odgovornoj za stvaranje temeljnih vrijednosti ljudskoga društva

U Hrvatskoj je izašla izuzetno zanimljiva, prosvjetljujuća knjiga Willa Tuttlea Hrana za mir - prehranom do duhovnog zdravlja i društvenog sklada, u nakladi Dvostruke Duge iz Čakovca. Knjigu su već prozvali jednom od najvažnijih knjiga dvadeset i prvog stoljeća, temeljem novoga društva koje se zasniva na činjenici o međusobnoj povezanosti svih živih bića, a u ožujku 2010. godine bila je najprodavanija knjiga na listi uspješnica web stranica Amazon.com!

Hrana za mir nudi dojmljiv novi pogled na našu hranu i naše društvo te istražuje duboke društvene i duhovne posljedice naših prehrambenih navika i mentaliteta koji ih podržava. To je prva knjiga koja ukazuje na nevidljive veze između naše kulture, naše hrane i izvora velikoga broja problema te sadrži smjernice za pozitivnu preobrazbu naših pojedinačnih i kolektivnih života.

Predstavljanje knjige održat će se u Zagrebu 6. svibnja 2011., s početkom u 18:30 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68. Promocije će se održati i u Rijeci te drugim gradovima.

Cjelodnevni informativni štand povodom izlaska knjige bit će postavljen istog dana u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Na štandu, kao i na promociji, knjiga će se moći nabaviti po promotivnoj cijeni od 75 kuna.

Ono smo što jedemo jer hranu doslovno ugrađujemo u naša tijela. Putem prehrane na osnovnim i nesvjesnim razinama sudjelujemo u vrijednostima i paradigmama našega društva. U djetinjstvu smo upijali vrijednosti i nevidljive pretpostavke društva kroz neprestanu izloženost složenim stavovima koji se odnose na najrazvijeniji zajednički obred, a to je jedenje hrane. Poput spužvi upijali smo, učili, sudjelovali i na kraju postali dijelovi društva. Sada, u odrasloj dobi, stres i zastrašujuće nevolje koje smo sami stvorili, nagrizaju naše živote. Stoga s pravom nastojimo shvatiti izvor naše nesposobnosti skladnog življenja u ovome svijetu. Hrana za mir otkriva kako jeziva sila odgovorna za stvaranje naših dilema i kriza svakodnevno zuri u nas s naših tanjura!

Hrana se navodi kao osnovni ključ za rađanje nove paradigme koja promiče suradnju, slobodu, mir, život i jedinstvo, a koja će zamijeniti staru paradigmu koja se temelji na natjecanju, razgraničenjima, ratu, isključivosti i zamisli da moć daje pravo.

Knjiga je potaknula i pokretanje kampanje 'Jedna Majka, jedan svijet', o čemu se može više saznati na www.umjetnost-davanja.hr ili na Facebooku www.facebook/jedna.majka, dok se detaljnije informacije o knjizi mogu pročitati na www.dvostrukaduga.hr i www.prijatelji-zivotinja.hr.

Svi predstavnici medija, zainteresirani za predstavljanje Hrane za mir, mogu dobiti primjerak knjige.

Fotografije s promocije knjige i degustacije u Rijeci 12. svibnja 2011.

'Hrana za život' u Rijeci 12.05.2011. a [ 104.46 Kb ]'Hrana za život' u Rijeci 12.05.2011. b [ 102.81 Kb ]'Hrana za život' u Rijeci 12.05.2011. c [ 93.27 Kb ]

Vezane teme

Literatura - Will Tuttle: Hrana za mir [ 312.66 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting