15.12.17. Michael Kors najavljuje prestanak korištenja životinjskog krzna

| More

Još jedna luksuzna modna kuća odlučuje se na etičnije poslovanje

- Prijatelji životinja i Fur Free Alliance pohvaljuju novu poznatu tvrtku koja odbacuje krzno

Michael Kors Holdings Limited, svjetski poznata grupacija luksuzne mode, objavila je 15. prosinca 2017. u New Yorku da više neće koristiti životinjsko krzno u svojim proizvodima. Krzno će potpuno izbaciti iz svojega sustava proizvodnje do kraja prosinca 2018. godine.

Ovom objavom, Michael Kors i Jimmy Choo priključuju se međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer).

„Zadovoljan sam što mogu najaviti odluku naše tvrtke da više ne koristi životinjsko krzno u svojim kolekcijama brendova Michael Kors i Jimmy Choo”, izjavio je John D. Idol, predsjedavajući i glavni izvršni direktor tvrtke. „Ova odluka označava novo poglavlje dok naša tvrtka nastavlja napredovati u korištenju inovativnih materijala.”

Dizajner Michael Kors najavio je i da će na nadolazećoj modnoj reviji u veljači biti predstavljene kreacije koje neće uključivati životinjsko krzno, već će se zasnivati na korištenju tehnoloških inovacija u izradi tekstila i kreiranju luksuzne estetike.

Joh Vinding, predsjedavajući međunarodne koalicije Fur Free Alliance, kaže: „Fur Free Alliance čestita Michaelu Korsu na ovom velikom postignuću. Postaje sve jasnije da modne tvrtke i potrošači ne žele imati posla s okrutnosti prema životinjama, pogotovo kada su dostupne inovativne alternative.”

Viktoria Krčelić iz udruge Prijatelji životinja, članice koalicije Fur Free Alliance, koja provodi program Trgovine bez krzna u Hrvatskoj, navodi da pohvaljuju odluku Michaela Korsa da svoje poslovanje učini etičnijim i humanijim te da je to korak u dobrom smjeru koji bi svi trebali slijediti. Dodaje: „Činjenica da ovakve vijesti postaju sve učestalije te izazivaju oduševljenje i pohvale javnosti pokazuje da korištenje životinjskoga krzna u modi postaje sve više stvar prošlosti. Lijepo je tome svjedočiti te pozivamo i ostale da se priključe Trgovinama bez krzna.”

Michael Kors se odlukom o nekorištenju krzna priključio vodećim modnim kućama bez krzna u luksuznoj modi kao što su: Gucci, Armani, Yoox Net-a-Porter, Stella McCartney, Ralph Lauren i Hugo Boss.

Popis hrvatskih članova i partnera programa Trgovine bez krzna čine: Budoir, Hippy Garden, I-GLE, Image Haddad, Mana moda, Martina Felja, Ivanka moda itd.

Više informacija nalazi se na furfreeretailer.com.

Michael Kors odbacuje krzno [ 312.78 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting