Odgovor gradonačelnika grada Benkovca

| More

Za komentar na prigovore udruge Prijatelji životinja tražili smo od gradonačelnika grada Benkovca, Tomislava Bulića.

- Imam problema i s komunalnim redarima, jedan je na bolovanju već mjesecima, ali u svakom slučaju ćemo izregulirati i onemogućiti prodaju pasa. Napravit ćemo sve da omogućimo da se takva praksa prodaje životinja odvija u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja, Zakonu o komunalnom gospodarstvu i ovlastimo komunalnog redara, kazao je gradonačelnik Bulić.

Zbog čega to dosad nije napravljeno?

- Zakon o komunalnom gospodarstvu donesen je prije nekoliko mjeseci, a i pročelnik za komunalne djelatnosti je odsutan već duže vrijeme zbog bolesti, pa posljedično to sve tako ide... - kazao je gradonačelnik Bulić dodajući kako se dosada "urgiralo" na benkovačkom sajmu po pitanju prodaje životinja, ali očito ne dovoljno. Istaknuo je kako će riješiti taj problem te da se on u budućnosti neće ponavljati.

- Komunalci su prošle slučajeve odrađivali sukladno njihovim ovlastima, ali prije nisu imali velike ovlasti, to je bilo isključivo vezano uz unutarnji krug sajma, no prodavači su nakon toga bili dovitljivi te su izlazili van kruga sajma i tamo prodavali pse, a sada ćemo sukladno zakonima sankcionirati i one koji budu van kruga sajma prodavali, od idućeg sajma pa na dalje, zaključio je Bulić.”

Objavljeno 18. veljače 2019. pod naslovom FOTO: UDRUGA PRIJATELJI ŽIVOTINJA NAPALA BENKOVAČKI SAJAM "Prodaju se pothranjeni, bolesni i buhama inficirani psi, a komunalni redari i veterinari okreću glavu!", na portalu zadarski.slobodnadalmacija.hr.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting