17.02.21. Poziv na obilježavanje Svjetskog dana kastracije

| More

- poslano veterinarskim stanicama

Poštovani,

obraćamo vam se povodom Svjetskog dana kastracije koji se ove godine obilježava 23. veljače.

Kako ste stručnjaci s područja zdravlja životinja molimo vas za pomoć u promociji trajne sterilizacije, odnosno kastracije životinja, kao učinkovitog i humanog načina kontrole njihova razmnožavanja. Budući da ste svakodnevno u kontaktu sa skrbnicima pasa i mačaka, vjerujemo da možete odigrati važnu ulogu u poboljšanju stanja na terenu.

Također, molimo vas da preporučujete trajnu sterilizaciju muških i ženskih pasa i mačaka prije prvog tjeranja kako bi se odbacile predrasude i smanjio broj neželjenih, odnosno napuštenih životinja.

Dostavljamo vam vizuale za plakate i letak koje slobodno možete koristiti u digitalnom ili printanom obliku kako bi ukazali na važnost kastracije kao jedinog učinkovitog rješenja za smanjenje broja zlostavljanih životinja. Plakate možete preuzeti na linku: https://cutt.ly/QfKPklS, a letak na: https://cutt.ly/WfKAggL.

Još jednom koristimo priliku da vas pozovemo da se pridružite našem projektu kastracije pasa i mačaka po povoljnijim cijenama za skrbnike udomljenih pasa i mačaka slabijeg financijskog statusa te za pse i mačke u fazi udomljavanja.

Projekt povoljnijih kastracija provodimo već godinama upravo zahvaljujući suradnji s veterinarima koji su odlučili pomoći te dati svoj doprinos projektu povoljnijim cijenama kastracije na čemu se svima koji već sudjeluju i ovim putem zahvaljujemo. Pozivamo sve zainteresirane za pridruživanje projektu da nam se jave jer imamo veliki broj upita skrbnika iz svih dijelova Hrvatske.

Također, predlažemo da u sklopu obilježavanja Svjetskog dana kastracije napravite prigodnu akciju kojom biste vašim korisnicima usluga ponudili kastraciju po povoljnijim uvjetima, npr. 'Tjedan popusta na kastracije'. Sve akcije na temu kastracije ćemo i mi podržati objavama na našim profilima društvenih mreža i webu. Bit ćemo vam zahvalni i ukoliko možete ponuditi i besplatnu kastraciju za nekog psa ili mačku u fazi udomljavanja.

Vjerujemo da ćete podržati obilježavanje Svjetskog dana kastracije i na taj način pomoći psima i mačkama i njihovim skrbnicima na čemu vam unaprijed zahvaljujemo.

Stojimo vam na raspolaganju za sve dodatne informacije i suradnju.

S poštovanjem,

Koraljka Petrinović
Koordinatorica Mreže za zaštitu životinja

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting