28.08.08. Krave odlaze u Bosnu i Hercegovinu

| More

Prijatelji životinja i Udruga prijatelja životinja 'Dr. Ivan Rostaš' na mjestu događaja

- Nakon šezdeset sati postignut dogovor

Došavši na mjesto događaja, članovi udruge Prijatelji životinja i Udruge prijatelja životinja 'Dr. Ivan Rostaš' ustanovili su teško stanje krava i krenuli u pregovore s hrvatskom i bosansko-hercegovačkom stranom nakon čega je došlo do dogovora da krave prijeđu bosansko-hercegovačku granicu i istovare se na najbližem odredištu, nakon više od 60 sati boravka u kamionu.

Trenutno se kamion još uvijek nalazi na granici s bosansko-hercegovačke strane, a Prijatelji životinja se nadaju da će pratiti krave do njihovog istovara i na taj način se uvjeriti da se njihove zamolbe ispune.

Udruga Prijatelji životinja želi naglasiti da ovo nije jedinstveni slučaj, već da su to samo neke od mnogih životinja koje pate na hrvatskim granicama. Sam granični prijelaz uopće ne zadovoljava sve uvjete jer nema rješenja za zbrinjavanje životinja kod pojave neispravnih papira niti su spremni poduzeti sve da životinje ne čekaju na graničnim prijelazima gdje to ne bi ni smjele. Također, Prijatelji životinja smatraju da Hrvatska niti ima uvjete, niti bi smjela dozvoliti tranzit životinja. Građani Hrvatske ne žele podržavati okrutnosti kojima se izlažu životinje u transportu.

Prijatelji životinja se pitaju zašto je uopće dozvoljeno da trudne krave prolaze transport iz Češke u Bosnu i Hercegovinu te se zalažu da se transport živih životinja u potpunosti zabrani u Hrvatskoj.

Krave na bosansko-hrvatskoj granici [ 364.45 Kb ]Krave na bosansko-hrvatskoj granici [ 296.90 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting