Poznati u Hrvatskoj o krznu

| More

Mislim da je grozno nositi krzno, ja ga ne nosim i potpuno sam protiv toga. U slučaju da postoje ljudi estetski vezani za takve predmete, preporučila bih im da koriste umjetno krzno i da puste životinjice na miru.
Emilija Kokić, pjevačica

Obožavam životinje i zaista nisam za pravo krzno te ga nikada ne nosim. Ovime bih htjela započeti trend kojim bi svi oni koji kao i ja nose samo umjetne materijale naglašavali da je riječ upravo o takvim materijalima i zalagali se za nenošenje pravoga krzna.
Vanna

Već duže vrijeme ne nosim krzna, nego ekološke bunde jer smatram da je došlo vrijeme kad ne treba ubijati životinje da bi ljudima bilo toplo.
Tereza Kesovija

Mislim da je prizor jedne bunde strašan, kao i oni koji u njoj ne vide 200 ubijenih činčila. Dok god bude onih koji će nositi krzno, životinje će zbog njih biti mučene i ubijane.
Ivana Radovniković

Ni za jedan odjevni predmet ne mogu decidirano reći da ga nikada neću odjenuti, ali je najveća vjerojatnost da se nikada neću ogrnuti bundom od prirodnog krzna. Grozomorni su kadrovi mučenja životinja nakon kojih nastaju glamurozni odjevni predmeti u kojima potom na svojim lakiranim štiklicama paradiraju natapirane gospođe.
Mirna Zidarić, sportska novinarka

Ne znam što bi se trebalo dogoditi da na sebe stavim pravo krzno. Svaki put protrnem kada se sjetim kako izgleda proces nastajanja krznene odjeće. Stoga ne razumijem ljude koji to ignoriraju i Špicom paradiraju u bundama. Smatram da u 21. stoljeću ne moramo derati životinje kao krapinski pračovjek da bismo se zaštitili od hladnoće.
Mirna Zidarić, sportska novinarka

Imala sam bundu od vučjeg krzna, a iako je krzno vrlo primamljivo, više ga ne bih nosila jer bih se stalno pitala koliko je životinjica moralo platiti glavom da bi meni bilo toplo. No, voljela bih imati jednu glamuroznu bundu od ekološkog krzna.
Vanessa Radman, glumica

Krzno bi trebalo biti tamo gdje mu je i mjesto. Na životinjama!
Luka Novosel, branič KHL Medveščak

Čast mi je što mogu na ovaj način pomoći udruzi Prijatelji životinja u borbi za prestanak ubijanja životinja za krzno. Ljude treba svakodnevno informirati i podsjećati na strahote koje se rade životinjama za potrebe modne industrije. Krzno nema opravdanja, o tome ne treba šutjeti već glasno reći NE.
Luka Nižetić

Prije svega podržavam ovu akciju, podržavat ću i naredne jer smatram da krzno nije odjevni predmet, a životinje nisu igračke. Nisam nikad nosila krzno, niti ću ga nositi, a oni koji bez njega ne mogu, imaju alternativu-umjetno krzno. Ja imam psa i tri mačke i nemam ih želju vidjeti na tanjuru, svom ili tuđem. Drago mi je da se ozbiljno počelo raditi na ovom projektu, ali mediji trebaju posvetiti malo više pažnje ovim i sličnim problemima društva.
Minea, izjavila na prosvjedu 'Glasno za Hrvatsku bez krzna'

Ne mogu shvatiti kako netko može podržavati nasilje nad životinjama. Nema mi nikakvog smisla da životinje proživljavaju takvo mučenje zbog mode, pogotovo jer krzno nije nužno i potpuno je zamjenljivo. Moderni možete biti i bez ubijanja. Odbacite krzno i uključite čovječnost!
Fani Stipković

Vezane teme

Vanna

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting