UN poziva na veganstvo kako bi se prehranio rastući broj stanovnika

| More

Na neodrživom smo putu uz zapadnjački način prehrane

UN je nedavno objavio izvještaj u kojemu je ustanovljena neodrživost brzine kojom ostale kulture idu prema zapadnjačkom načinu prehrane, koji se pak u velikoj mjeri temelji na mesu i mliječnim proizvodima. UN je također objavio da način prehrane najviše pridonosi potrošnji fosilnog goriva. Budući da svjetsko stanovništvo galopira prema brojci od 9,1 milijardu u 2050. godini, veganski način prehrane postat će imperativ kako bi se ono prehranilo.

Prema izvještaju iz Guardiana, Određivanje utjecaja proizvodnje i potrošnje na okoliš: prioritetni proizvodi i materijali (Assessing the Environmental Impacts of Production and Consumption: Priority Products and Materials):

Očekuje se jak porast utjecaja poljodjelstva jer s rastom broja stanovništva raste i potrošnja životinjskih proizvoda. Za razliku od potrebe za fosilnim gorivom, ljudi moraju jesti, stoga je teško tražiti tome alternativu. Značajno smanjenje utjecaja bilo bi jedino moguće s temeljnom promjenom načina prehrane na svjetskoj razini, što dalje od životinjskih proizvoda.

Veganski način prehrane ima najmanji utjecaj na planet. Mickey je napisao kako su životinjski nusproizvodi jedini najveći čimbenik ispuštanja stakleničkih plinova. Prema izvještaju World Watch instituta, oni su odgovorni za nastanak 32,6 milijardi tona ugljičnog dioksida godišnje, tj. 51% stakleničkih plinova uzrokovanih od strane čovjeka. Na vašem se tanjuru nalazi glavni razlog globalnog zatopljenja.

21.6.2010.

Vezane teme

Povrće

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting