22.04.13. Dopis zastupnicima u Europskom parlamentu

| More

Dopis zastupnicima u Europskom parlamentu

Poštovani,

upućujemo Vam srdačne čestitke na izboru za Europski parlament.

Kao edukativna udruga za zaštitu i prava životinja, koja djeluje već više od 11 godina, članovi smo uglednih inozemnih srodnih organizacija kao što su Eurogroup for Animals, ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments), EVU (European Vegetarian Union), FFA (Fur Free Alliance), IAFC (International Anti-Fur Coalition) i OIPA (International Organization for Animal Protection) te partneri međunarodne organizacije InterNICHE.

U čl. 13. Pročišćene inačice Ugovora o Europskoj uniji i Ugovora o funkcioniranju Europske unije navodi se da su životinje čuvstvena bića, zbog čega Unija i države članice 'punu pažnju posvećuju zahtjevima za dobrobit životinja'. I u direktivi 63/2010/EU navodi se da 'životinje imaju intrizičnu vrijednost koja se mora poštivati. Postoji također etička zabrinutost šire javnosti što se tiče uporabe životinja u postupcima. Stoga, prema životinjama uvijek treba postupati kao prema svjesnim stvorenjima'.

Vjerujemo da ćete se u svojem zastupničkom mandatu zalagati i za prava i zaštitu životinja, kao važnim pitanjima u razvoju etički razvijenog i civiliziranoga društva. Pritom Vam stojimo na raspolaganju za suradnju, kako bismo zajedničkim djelovanjem pridonijeli rješavanju problema vezanih uz zaštitu i prava životinja. Radovalo bi nas kada biste, u interesu predstavljanja Hrvatske kao etički i zakonodavno napredne države, u svojem radu posebnu pozornost posvetili predstavljanju interesa dobrobiti životinja u Europskom parlamentu.

Šaljemo Vam korisne edukativne materijale i radujemo se prilici za suradnju.

S poštovanjem,

Luka Oman
predsjednik Udruge

U Zagrebu, 22. travnja 2013.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting