Pomozite snimanje filma 'Animals: A Parallel History'

| More

U tijeku je kampanja za prikupljanje sredstava za snimanje filma 'Animals: Parallel History', dokumentarnog filma o životinjama koje su bile sudionici povijesnih događaja.

Ljudi i životinje često su bili zajednički sudionici povijesnih zbivanja, no u povijesti ljudskog roda životinje često ostaju zaboravljene. Budući da životinje ne govore našim jezikom, o njihovim sudbinama ne uči se u školi. Film 'Animals: Parallel History' zamišljen je s ciljem da se pokaže zajednička povijest životinja i ljudi.

Začuđujuće je koliko je anonimnih, ali i poznatih životinja sudjelovalo u povijesnim događajima, iako većinom u pozadini, iza glavnih scena zbivanja. Prvi snimljen film prikazivao je životinju (jahača na galopirajućem konju), a prvo biće u svemiru bila je životinja, pas Lajka. Zanimljiva je i veza između pokreta za ljudska i životinjska prava, koja je bila jaka već od samih početaka.

Film će prikazati kako je važnost životinja smanjena u zadnjih dvije stotine godina, za vrijeme modernog doba tijekom kojeg su postale proizvodi, izvor hrane i materijal na kojem se eksperimentira.

Ideja koja stoji iza filma je namjera da se osvijesti i obnovi ljudski interes za sudbinu životinja putem predavanja u školama o povijesti životinja i slobodnom distribucijom filma školama, organizacijama za prava životinja i sl. Da bi se to ostvarilo, potrebna je pomoć oko financiranja filma kako bi se dosegao minimalno planiran proračun.

Autor filma je scenarist, producent, redatelj, crtač i izdavač Stevan Živkov Andričin. Rođen je u Jugoslaviji, a od 1991. godine živio je u Budimpešti gdje je radio kao crtač i ilustrator u brojnim časopisima. 2000. godine u Novom Sadu osnovao je Cityfocus studio, specijaliziran za web-dizajn i animiranu grafiku. Od 2005. godine studio je započeo s produkcijom dječjih i dokumentarniih povijesnih filmova. Redatelj filma ujedno je osnivač festivala Planeta Vegetariana.


Više o filmu i pojedine primjere povijesti životinja možete pogledati na
Animals A Parallel History - facebook.

Ako želite donacijom pomoći realizaciju filma, možete to učiniti na slijedećem linku.

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting