Zašto postati vegan?

| More

Veganstvo, prirodni nastavak vegetarijanstva, trebalo bi biti sastavni dio života svakoga tko se protivi okrutnosti nad životinjama. Veganski način života na više načina koristi životinjama, okolišu i čovjekovu zdravlju, budući da podrazumijeva zdravu ishranu i stil života.

Unatoč uvriježenom mišljenju da mlijeko i jaja ne ubijaju životinje, krave koje se uzgajaju za mužnju i kokoši koje se uzgajaju zbog jaja, bez obzira na to jesu li uzgajane na tvorničkim farmama ili na selu, nemilosrdno se ubijaju kada njihova proizvodnja počne opadati.

Uzgoj stoke strahovito opterećuje tlo, a kao način proizvodnje živežnih namirnica vrlo je neučinkovit, budući da su za stočnu hranu potrebni zemljište, voda, gnojivo i drugi resursi koji bi se u normalnim okolnostima koristili neposredno za proizvodnju ljudske hrane.

Unošenje životinjskih masti i bjelančevina u organizam uzrokuje srčane bolesti, rak debelog crijeva i pluća, osteoporozu, šećernu bolest, zatajenje bubrega, hipertenziju, pretilost i niz drugih oboljenja. Kravlje mlijeko sadrži idealnu količinu masti i bjelančevina za telad, ali daleko previše za ljude.

Vezane teme

Izvor: peta.org - zašto postati vegan? [ 6.61 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting