Biljno meso

beyond burger Biljno meso ima vrlo sličan okus i teksturu kao meso životinja, a proizvedeno je od kvalitetnih biljnih proteina, najčešće graška.. Iako biljke nemaju mišiće, one sadrže bjelančevine, masti, vitamine, minerale i vodu. Meso biljnog podrijetla iskorištava tu prednost, tj. biokemijsku sličnost između biljaka i životinja. Biljno meso izgleda, priprema se i ima okus poput životinjskoga mesa.

Kultivirano meso

kultivirano meso Kultivirano meso proizvodi se izravnim uzgojem životinjskih stanica. U procesu uzgoja takvoga mesa koriste se osnovni elementi potrebni za izgradnju mišića i masti te se omogućuje isti biološki proces koji se događa unutar životinje. Identično je životinjskome mesu na staničnoj razini, no ova metoda proizvodnje eliminira potrebu za uzgojem i ubijanjem životinja za hranu.

Fermentacija

Dan biljnih burgera 2022 Fermentacija je moćan, fleksibilan postupak korištenja mikroorganizama za proizvodnju bjelančevina. Još drevne civilizacije koristile su mikrobne kulture za konzerviranje hrane, stvaranje alkoholnih pića i poboljšanje hranjive vrijednosti i bioraspoloživosti hrane u rasponu od jogurta do tempeha. Tijekom prošlog stoljeća uloga fermentacije proširila se daleko izvan svoje povijesne uporabe i na područje dobivanja proteina bez uzgoja životinja.

Kardiolog o kultiviranom mesu

kultivirano meso Dr. Uma Valeti, osnivač tvrtke Memphis Meats i vizionar, radikalno je posvećen promociji i proizvodnji kultiviranog mesa. Izjavio je da je došao do spoznaje da bi, ako nastavi raditi kao kardiolog, mogao spasiti možda nekoliko tisuća života tijekom sljedećih trideset godina. No, ako uspije pomoći u promjeni načina na koji se proizvodi meso, mogao bih pozitivno utjecati na milijarde ljudskih života i bilijune životinjskih života.

Preporučujemo AVALON web hosting