Pravila sudjelovanja

| More

Trebate imati najmanje 18 godina.

Trebate biti svjesni da sudjelovanje u 'Utrci golih' podrazumijeva rizik uključujući mogući rizik od ozljeđivanja i smrti zadobivenih tijekom putovanja u Španjolsku, unutar Španjolske i tijekom povratka kući.

Trebate razumjeti da PETA i Prijatelji životinja nisu odgovorni za događanja izvan svoje kontrole kao što su gubitak ili oštećenje mog osobnog vlasništva. Iz toga razloga ne mogu se teretiti odgovornosti i kazne PETA-u i Prijatelje životinja te sve njihove djelatnike i volontere u slučaju bilo kakvih - sadašnjih i budućih – žalbi, odšteta i potraživanja koja su na bilo koji način povezana s putovanjem, smještajem i/ili sudjelovanjem u 'Utrci golih'.

Trebate razumjeti da mogu postojati fotografije i/ili video snimke koje prikazuju mene prije utrke, za vrijeme trajanja te nakon njezina završetka snimljene od strane PETA-e, Prijatelja životinja, njihovih posrednika te vanjskih medija. Bilo kakve fotografije/snimke te vrste postaju vlasništvo PETA-e i Prijatelja životinja, odnosno vanjskih medija, te mogu biti uporabljene, obrađene, razmijenjene, preinačene te reproducirane i objavljene u bilo kojim medijima, na Internetu i ostalo, bilo kad i bilo gdje i to bez ikakve naknade za mene. Trebate se odreći svih prava i privilegija koje možebitno možete imati, uzimajući u obzir te snimke.

Trebate se složiti da PETA i Prijatelji životinja imaju pravo povećati standarde u isključivoj i apsolutnoj diskreciji, kao i da taj postupak može povući za sobom sankcije koje uključuju udaljavanje iz utrke.

Za kršenje tih standarda ili za ponašanje koje šteti i proturječi skladu i dobrobiti PETA-e, Prijatelja životinja i utrke te ostalih sudionika utrke, PETA i Prijatelji životinja zadržavaju pravo da odbiju ulazak i udalje bilo kojeg sudionika utrke iz bilo kojeg razloga u apsolutnoj diskreciji, postupajući razumno. Takav odbitak ili otpust bit će bez povrata makar i najmanjeg dijela kotizacije uplaćene za put, a sve troškove povratka snosit će prijavljeni osobno.

Neprikladno i zabranjeno ponašanje kao što je posjedovanje i/ili konzumacija ilegalnih droga, nasilno i neuredno ponašanje, napadačko ponašanje i ponašanje koje ometa druge može rezultirati trenutnim isključenjem iz utrke.

PETA i Prijatelji životinja zadržavaju pravo otkazati put, učiniti zamjene i promjene u rasporedu ili u samoj utrci, uključujući i otkazivanje jednoga dijela ili pak cijelog događaja iz bilo kojeg razloga. Međutim, ukoliko do tih zamjena i preinaka dođe, PETA i Prijatelji životinja će pronaći odgovarajuću alternativu (aranžman) bez dodatnih troškova za mene.

Ukoliko prije polaska PETA ili Prijatelji životinja značajno promijene aranžman ili otkažu događaj, bit ću obaviješten u najkraćem mogućem roku i imat ću pravo složiti se s navedenim aranžmanom ili se povući i primiti puni povratak novca.

Ako se naiđe na problem koji je povezan s utrkom, treba obavijestiti što je prije moguće osiguravatelje dotične usluge (npr. organizatore smještaja ili prijevoza) te predstavnike PETA-e i Prijatelje životinja.

Trebate prihvatiti svu odgovornost za gubitak, štetu ili dodatne troškove tijekom nepredviđenih događaja. Ukoliko dođe do odvajanja od ostalih članova skupine, propuštanja ukrcaja na autobus ili se bolesti i ozljede treba preuzeti odgovornost za osiguravanje prijevoza o vlastitom trošku.

Trebate biti svjesni da savjetujemo da se konzultirate s liječnikom glede zdravstvenih potreba te urediti da se, putem osiguranja, potraživanja oko plaćanja medicinskih troškova, uključujući i hitan povratak u domovinu u slučaju nesreće ili bolesti, učine o vlastitom trošku.

PETA i Prijatelji životinja nisu obvezni sudjelovati u tim mojim potrebama, a time ni u rizicima i odgovornosti. PETA i Prijatelji životinja nisu odgovorni za trošak ili kvalitetu medicinskih usluga ili bolničke njege koja može biti potrebna. Vlastito osiguranje možete obaviti preko putničke agencije.

Svaka zemlja ima svoje zakone i standarde prihvatljiva ponašanja. Priznajem da ponašanje koje krši te zakone može naštetiti PETA-inim odnosima i odnosima Prijatelja životinja s tim zemljama, kao i mom vlastitom zdravlju i sigurnosti. Cijelo vrijeme ću se pridržavati tih zakona i PETA i Prijatelji životinja neće biti odgovorni za troškove koje mogu imati ukoliko prekršim taj zakon.

Vlasnici EU putovnice ne trebaju vizu za posjet Španjolskoj. Ukoliko moja zemlja nije članica EU te ne posjedujem takvu putovnicu, na svoju ruku ću istražiti je li mi za ovaj put potrebna viza. Razumijem da je izričito moja odgovornost steći vizu i ostale dokumente potrebne za ovaj put.