Peticija za proglašenjem trajnog rezervata za dupine kod Malog Lošinja

| More

Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu prirode proglasila je rezervat dupina kod Malog Lošinja 26.srpnja 2006. na tri godine. Hrvatska je dobila međunarodnu potporu da se ovo područje proglasi trajno zaštićenim rezervatom za dupine što podržava i većina građana zbog važnosti zaštite dupina i dugoročnih interesa Hrvatske. Molimo vas da svojim imenom pomognete da se uz već, od strane Uprave, najavljenu zakonsku zabranu zatočavanja dupina što prije proglasi trajni rezervat dupina, jedinstvenog na čitavom Mediteranu, kako bi Hrvatska uistinu bila zemlja prijatelja dupina.

Molimo vas da nam pomognete skupiti što više potpisa među članovima svoje obitelji, prijateljima, susjedima, kolegama, poznanicima, odnosno među svima s kojima dolazite u kontakt.

Obrazac peticije možete ispisati na printer pa umnožiti prema potrebi. Peticiju mogu potpisati maloljetni kao i punoljetni.

Molimo da obrazac peticije ne prekrajate rezanjem, niti da na bilo koji način mijenjate izgled obrasca. Također molimo da na djelomično potpisanim peticijama ne križate prazne retke, ne ovjeravate potpisima i žigovima ili naslovima škola, ustanova i sl. - djelomično potpisane peticije proslijedit ćemo na potpisivanje dok se ne popune.

Molimo vas da nam popunjene obrasce pošaljete poštom na adresu: Udruga Prijatelji životinja, Gajeva 47, 10000 Zagreb.

26. siječnja održali su se informativni štandovi za prikupljanje potpisa za peticiju za rezervat dupina po hrvatskim gradovima. Javite nam se na e-mail prijatelji.zivotinja@inet.hr ili telefon 060 44 66 44 ukoliko želite organizirati informativni štand za potpisivanje peticije i u vašem gradu.

Rezervat dupina je ukinut. Peticija je zaključena.