DAF - sažetak

| More

1) Tko može sudjelovati: Svi studenti upisani na fakultet ili sveučilište u ak. god. 2009/2010.

Kanada i SAD sada su uključeni u Europsku i međunarodnu regiju natjecanja. Za 2010. četiri su regije natjecanja: Kina, Rusija, UK/Irska i, ukoliko ne studirate ni u kojoj od ove tri regije - Europska i međunarodna regija.

Detalji međunarodnog natjecanja u animaciji mogu se naći na: infurmation.com/daf/2010/animation.php

2) Što životinje imaju od toga: Tek kada javnost prestane kupovati i nositi krzno, milijuni životinja bit će sigurni od okrutnosti zamki i tvornica krzna. Kao kreativni studenti, vi imate talent za prenošenje važne poruke modnim kupcima da nema ničeg poželjnog ili modernog u nošenju krzna, da nije prihvatljivo nositi odjeću ili ukrase koji su prouzrokovali okrutnost nad životinjama. Želimo da studenti progovore u ime tih životinja, uvjeravajući ljude da nose suosjećajnu odjeću bez krzna.

3) Pozadina: Krzneni kaputi, modni dodaci od krzna te predmeti ukrašeni krznom proizvode se od koža životinja koje su iskusile ogromne količine boli i patnje. Svake godine, preko 75 milijuna životinja pati i umire u rukama trgovine krznom. Vjerojatno preko polovice tih životinja umre samo zbog ukrasa od krzna, za koje mnogi potrošači pogrešno vjeruju da se rade od ostataka krzna za krznene kapute. Danas, većina lisica uzgajanih na farmama krzna ubije se posebno zbog ukrasa od krzna.

4) Kakva je korist za vas: Mentori i studenti su nam dali do znanja da je ovo natjecanje vrijedna vježba. Studenti imaju iskustvo dizajniranja za stvarnog klijenta, kao i stvarne životne teme za koje treba osmisliti poruku. Studenti sudjeluju u širem svijetu osobnih izbora i etike progovarajući protiv krzna.

Uz izravno poslovno iskustvo natjecanje pruža studentima priliku da dobiju priznanje i nagrade, a natjecanje može biti i izvrsno iskustvo ostvarivanja poznanstava.

Nagrade za natjecanje u Europskoj i međunarodnoj regiji

Prva nagrada: € 700 eura u gotovini
Druga nagrada: € 300 eura u gotovini
Treća nagrada: € 150 eura u gotovini

- Do 10 sudionika primit će diplome Posebne pohvale sudaca
- Do 15 sudionika primit će diplome Pohvale sudaca
- Tri finalista automatski će biti uključena u web natjecanje za nagradu People's Choice ($500 američkih dolara) i međunarodno natjecanje za veliku nagradu ($1000 američkih dolara)

5) Rok za prijavu: 26. ožujka 2010.

6) Gdje se možete prijaviti: www.infurmation.com/daf/2010/regform.php

7) Vaš broj prijave: Primit ćete svoj broj prijave kad se prijavite putem interneta. Molimo zabilježite ovaj broj i napišite ga na poleđinu svog postera, prijavni obrazac i CD.


8) Rok do kojeg Vaša prijava mora stići do nas: 9. travnja 2010.


9) Tema natjecanja i uvjeti za predaju radova:

Tema natjecanja za 2010. godinu je korištenje zečeva u trgovini krznom.

Dizajnirajte kreativan poster koji privlači pozornost, koji prenosi suosjećajnu poruku da je nošenje krzna okrutno i nepotrebno (ne morate koristiti točno te ili bilo koje određene riječi ili slogane). Kako ćete to učiniti ovisi o Vama. Vaše ciljano tržište su mlade, modno osviještene žene, u dobi između 18 i 30 godina. Želimo da moderni svijet slavi sve životinje i ne žrtvuje ih ubijajući ih zbog nošenja njihovih koža. Želimo da nam VI pomognete u ostvarivanju tog cilja.

Molimo da pročitate i pridržavate se pravila natjecanja.


Vaš poster mora uključivati:

• Fur Free Alliance (FFA) logo (dostupan na infurmation.com) i www.inFURmation.com URL naziv

• logo udruge Prijatelji životinja, uz FFA logo. Logo za download je dostupan ovdje.

Vaš paket mora sadržavati:

• Ispunjeni obrazac za predaju postera- možete ga skinuti na: infurmation.com/daf/2010/req.php

• Jedan primjerak Vašeg postera formata A3 (300 dpi), printano u boji, postavljeno na karton (kaširano).

• Vaš poster mora imati Vaše ime, naziv škole, broj telefona i broj prijave ispisan na poleđini.

Uz CD koji sadrži sljedeće:

• Dizajn Vašeg postera u originalnom formatu kompjuterskog programa koji ste koristili za dizajniranje (npr. Adobe Illustrator, InDesign ili Photoshop file).

• Vaš poster i u visokoj rezoluciji (2200x1600 pixels @ 300dpi max) u jpg i pdf formatu.

• Nazivi dokumenta trebaju slijediti ovaj obrazac: prezime_ime_br.prijave.pdf (npr.: smith_john_EUR1234.pdf).

Kako biste osigurali da Vaš poster i CD ne budu oštećeni ili slomljeni, molimo pošaljite ih u zaštitnoj omotnici ili paketu.

10) Studenti iz sljedećih zemalja trebaju osigurati da logo njihove nacionalne organizacije članice FFA-e bude uključen na posteru. Logo je dostupan za skidanje, pod nazivom zemlje, na stranici s nacionalnim kontaktom:

Australija, Kanada, Finska, Norveška, Švicarska, Austrija, Hrvatska, Irska, Rumunjska, Ukrajina, Belgija, Češka, Latvija, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Bosna i Hercegovina, Danska, Nizozemska, Švedska

11) Predaja radova: studenti iz sljedećih zemalja trebaju poslati svoje radove svojoj nacionalnoj organizaciji članici FFA-e. Adrese su navedene pod imenom zemlje, na stranici s nacionalnim kontaktima.

Australija, Češka, Republika Nizozemska, Švedska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Danska, Norveška, Švicarska, SAD, Hrvatska, Latvija, Španjolska

Ako Vaša zemlja nije navedena gore, pošaljite svoj rad, prijavni obrazac i CD na:

Shely Bryan, Design Against Fur
Respect for Animals,
PO Box 6500,
Nottingham
NG4 3GB, U.K.

Ako imate ikakva pitanja molimo kontaktirajte:
Ivana Surjan, Prijatelji životinja
Tel: 060 446644
Fax: 01 4920226
e-mail: prijatelji.zivotinja@inet.hr

12) Web informacije o okrutnosti hvatanja i tvorničke proizvodnje dostupne na:
inFURmation.com, respectforanimals.org, hsus.org, api4animals.org, bancrueltraps.org, furfreeaction.org

13) Cjelovite informacije o natjecanju na: www.infurmation.com, a dodatne tiskane i video materijale kao i plakat zatražite u udruzi Prijatelji životinja.