Projekcija u Zaprešiću

| More

Udruga Z.O.V. i udruga Prijatelji životinja pozivaju na projekciju filma 'Meso istine'

- Ponedjeljak, 12. prosinca 2011. u 19 sati, FKVKZ - Foto kino video klub Zaprešić, Trg žrtava fašizma 11, Zaprešić

'Meso istine' ('Meat the Truth') intrigantan je film o klimatskim promjenama koji posvećuje pozornost jednom od najvećih uzroka globalnog zatopljenja, stočnim farmama, uzroku zapostavljenom u Al Goreovoj 'Neugodnoj istini'.

Tijekom sat vremena trajanja filma, kroz njega nas vodi Marianne Thieme, predsjednica nizozemske Stranke za životinje, te pokazuje na koji način stočarska industrija proizvede više stakleničkih plinova nego ukupni svjetski promet. Proračuni upotrijebljeni u filmu dolaze iz UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu, World Watch Institute-a, Instituta za ekološke studije Otvorenog sveučilišta u Amsterdamu i mnogih drugih autoritativnih izvora.

Uz razgovore sa znanstvenicima i kratke animacije, gledateljima se jasno prikazuje zašto je jedenje mesa i ostalih namirnica životinjskog podrijetla odgovorno za tako veliku količinu stakleničkih plinova i uništavanje klime. Trenutno je u intenzivnom uzgoju preko 60 milijardi životinja namijenjenih prehrani.

'Meso istine', za razliku od drugih filmova takve tematike, potrošačima nudi rješenje: ljudi mogu znatno pridonijeti smanjenju globalnog zatopljenja jednostavno konzumacijom manje količine mesa, odnosno prelaskom na bezmesnu prehranu. Primjerice, kad bi se samo svi Amerikanci odrekli mesa na jedan dan tjedno, učinak bi bio jednak kao da s cesta u SAD-u na godinu dana maknemo 19,2 milijuna automobila.

Mnoge međunarodne zvijezde poput Pamele Anderson, Billa Mahera, Jamesa Cromwella, Emily Deschanel, Tonyja Denisona, Esaia Moralesa i Megan Blake, doprinijele su sudjelovanjem u snimanju međunarodne verzije ovog filma.