16.08.07. Welcome to Croatia - the Dolphin Friendly Country

| More

Prijatelji životinja nastavljaju kampanju za zakonsku zabranu zatočavanja dupina

Obraćajući se turistima koji posjećuju Hrvatsku, udruga Prijatelji životinja želi potaknuti Upravu za zaštitu prirode pri Ministarstvu kulture da što prije donese zakonsku zabranu zatočavanja dupina kako bi Hrvatska, uz već postojeći rezervat dupina kod Malog Lošinja, postala zemlja prijatelja dupina.

Prijatelji životinja postavili su jumbo plakate Welcome to Croatia – the Dolphin Friendly Country kod Rijeke i Splita, koji će plijeniti pozornost rijeka turista koje se slijevaju u Hrvatsku. Plakati će biti postavljeni i u Zagrebu i Dubrovniku. Osim toga tiskana je i atraktivna razglednica koja se dijeli na informativnim štandovima Udruge i u turističkim centrima jadranskih gradova, kako bi bila dostupna domaćim i inozemnim turistima.

Rečenica na poleđini razglednice glasi: The Nature Protection Directorate of the Ministry of Culture is planning to ban the capture and captivity of dolphins. By passing this new act, and with the dolphin reserve at Mali Losinj, Croatia would define its position as a 'Dolphin Friendly Country'.

S obzirom da je upravo ova godina od strane UN-a proglašena godinom dupina i prisjetivši se na nedavni neuspjeli pokušaj izgradnje dupinarija kod Vodnjana, Prijatelji životinja nadaju se što skorijoj zakonskoj zabrani zatočavanja dupina i ostalih morskih sisavaca iz reda Cetacea na području Republike Hrvatske, a o čemu se Uprava za zaštitu prirode pozitivno očitovala još krajem mjeseca travnja.

Hrvatska je ove godine domaćin međunarodnog sastanka ACCOBAMS-a, koji će se održati u listopadu u Dubrovniku. Bilo bi vrlo pozitivno da, uz predstavljanje rezervata kod Malog Lošinja, Hrvatska na sastanku u Dubrovniku istupi i sa zakonskom zabranom zatočavanja dupina i titulom zemlje prijatelja dupina. To ne samo da bi povećalo njezin ugled već bi bilo i svijetli primjer brige o morskim sisavcima drugim zemljama.

Jumbo 'Welcome to Croatia - the Dolphin Friendly Country' [ 231.93 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting