Vegetarijanstvom do boljeg ljubavnog života

| More
Impotencija

Svake godine impotencija, ili 'disfunkcija erekcije', pogodi milijune muškaraca diljem svijeta, a jedna studija čak pokazuje kako gotovo polovina muškaraca iznad četrdeset godina pati od impotencije barem povremeno. U početku se mislilo da impotenciju uzrokuje anksioznost, ali prema Institutu za disfunkciju erekcije, i do 90% svih slučajeva organske je naravi, dok su uzroci ostalih slučajeva psihološki. Upravo tako: visoka razina kolesterola, pretilost, rak prostate ili upalni procesi, kao i hormonalni poremećaji uzrokuju ogromnu većinu svih slučajeva impotencije. Dobra vijest je da je medicinska znanost dokazala kako se sva ova stanja mogu gotovo u potpunosti eliminirati, i čak izliječiti, veganskom prehranom.

Viagra i ostali lijekovi protiv impotencije možda vam mogu pomoći za jednu noć, ali s vegetarijanskom prehranom uspijevat ćete čitavog života. Brojni liječnici i nutricionisti slažu se s tim da je prehrana bogata vlaknima, s puno voća, povrća i neoljuštenih žitarica, najbolja prevencija začepljenja krvnih žila kao i brojnih drugih stanja koja uzrokuju impotenciju. Ova hrana sastrugat će naslage sa stijenki vaših krvnih žila i pospješiti protok krvi, a vaš ljubavni život u tren oka preporoditi.

Veganski afrodizijaci

Već godinama znamo da su vegetarijanci bolji ljubavnici. Liječnici se slažu da jedenje mesa začepljuje krvne žile koje dovode krv u sve organe, ne samo srce, što znači da jedenje mesa uzrokuje impotenciju. S obzirom da vegani u odnosu na mesojede imaju devet puta manju vjerojatnost da će postati pretili i tvrde kako imaju manju potrebu za snom i više energije u odnosu na mesojede, bit će poželjniji u krevetu.

Ali ima još i boljih vijesti: Mnogo veganskih jela prepuno je prirodnih afrodizijaka – hranjivih tvari i kemijskih sastojaka koje pojačavaju seksualno uzbuđenje i učinak kod vas i vašeg partnera. Istraživanja su pokazala da vegetarijanci u odnosu na mesojede uživaju u većim količinama hranjivih tvari koje potpomažu seksualno zdravlje i učinak – primjerice vitamini A, C i E i kalij.

Pokušajte vašeg partnera ili partnericu poslužiti nekim od slasnih veganskih afrodizijaka koji će vam oboma pomoći pobuditi strasti:

Šparoge: Šparoge su bogate vitaminom E koji povećava dotok krvi i kisika u genitalije, kao i kalijem koji je važan za zdravu proizvodnju spolnih hormona, što ovaj veganski zalogaj čini dobro poznatim afrodizijakom.

Banane: Voće s kemijskim supstancama koje mogu podići vaše raspoloženje i samopouzdanje. Banane su također i izrazito bogate kalijem, tvari koja potpomaže proizvodnju spolnih hormona i povećava energiju.

Bobičasto voće: Savršeno jelo kojim možete hraniti svog partnera; jagode, borovnica i maline bogate su vitaminom C koji je bitan za proizvodnju spolnih hormona i neurotransmitora.

Mrkva: Mrkva obiluje vitaminom A, tvari neophodnom za proizvodnju spolnih hormona. Vitamin A je nužan za proizvodnju sperme.

Ljute papričice: Ovaj peckavi veganski zalogaj začinit će vaše jelo i noćne aktivnosti! Dodate li ljute papričice vašoj večeri, vaše srce će zaigrati, a proizvodnja neurokemijske supstance poznate kao endorfin, učinit će vas sretnima.

Čokolada: Ništa ne iskazuje vašu ljubav, ili vašu naklonost, bolje od veganske čokoladne bombonjere za vašu dragu ili dragog. Čokolada sadrži kemijsku supstancu feniletilamin, za koju se vjeruje da stimulira romantično raspoloženje tako što vas čini sretnima i uzbuđenima. Njezin prirodni kofein osigurava dodatnu pomoć pružajući vam više energije.

Đumbir: Začinite li vaše obroke đumbirom, poboljšat ćete dotok krvi u sve dijelove tijela ukoliko vaše krvne žile nisu začepljene kolesterolom i zasićenim masnoćama od hrane koja sadržava meso, jaja i mliječne proizvode.

Orašasti plodovi: Muškarci bi trebali jesti indijske oraščiće, orahe, bademe i druge orašaste plodove zbog unosa zdrave količine cinka, koji muškarce čini muževnima i sprječavaju probleme s prostatom. Orašasti plodovi bogati su proteinima koji vam daju snagu kako biste bili izdržljivi tijekom cijelog dana – i noći.

Bundeva: Neurološka istraživanja pokazala su da je miris pite od bundeve seksualni stimulans i za muškarce i za žene, povećavajući dotok krvi u muški spolni organ i do 40%. Bundevine sjemenke su jedan od najboljih veganskih izvora cinka, koji je muškarcima bitan za potenciju i prevenciju problema s prostatom.

Soja: Soja nije samo prepuna proteina i višestruko korisna – ona je sjajna i za seksualni život – kako muškarcima tako i ženama. Za žene, sojine prirodne hranjive tvari povezuju se s ublažavanjem PMS-a. Muškarci imaju čak i više koristi od nje – otkriveno je da soja utječe na smanjivanje vjerojatnosti za razvoj karcinoma prostate (žlijezde od presudnog značaja za dobro funkcioniranje u krevetu). Istraživači pri Državnom univerzitetu u Kansasu otkrili su da je soja jako dobra i za muškarce koji pokušavaju nabaciti mišićnu masu. Za razliku od životinjskog mesa, tofu i veganski burgeri ne sadržavaju niti malo kolesterola i gotovo nimalo zasićenih masnoća, supstanci koje dovode do bolesti srca i impotenciju, ali i druge ne baš seksi pojave, kao što su zadah i neugodan miris tijela.

Vezane teme

Vegetarijanci su bolji ljubavnici 1 [ 194.72 Kb ]Vegetarijanci su bolji ljubavnici 2 [ 17.94 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting