Orehnjača

| More

Sastojci: za tijesto - 1 kg polubijeloga brašna (tip 850), 40 g svježega kvasca, 3-4 žlice ulja, 3 žlice smeđeg šećera, 500 ml sojinog mlijeka, prstohvat soli, malo kurkume; za nadjev – 700 g mljevenih oraha, 300 g smeđeg šećera,150 ml sojinog mlijeka, korica limuna, 100 g grožđica namočenih u rumu (po želji)

Priprema: Svježi kvasac pomiješati s 2 dl toploga (ne smije biti vruće) mlijeka, 2 žlice brašna i žlicom šećera. Dobro razmutiti i ostaviti na toplome da se diže. Dobivenu smjesu umiješati u brašno i dodati sol, šećer, ulje, kurkumu i sojino mlijeko prema potrebi, pa zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti da se ponovno diže. Nadjev napraviti od oraha, prelivenih vrućim sojinim mlijekom. Dodati šećer, grožđice i naribanu limunovu koricu. Kad se tijesto udvostručilo, razvaljati ga na debljinu od 2 cm. Napuniti nadjevom i saviti u valjak. Staviti na nauljeni viši lim i pustiti da se diže još oko 15 minuta. Peći 35–45 minuta na 180°C.

Orehnjača [ 130.50 Kb ]

Prethodni recept - Sljedeći recept

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting