23.06.17. Tvoj izbor, tvoja odgovornost

| More

Prijatelji životinja i manekenka Zvončica Vucković pozivaju sve da mikročipiraju pse

- Počinje kampanja „Obitelj na more, a pas na ulicu?!”: na plakatima Zvona i psi za udomljavanje

Već tradicionalnoj ljetnoj kampanji udruge Prijatelja životinja pod nazivom „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” ove godine pridružila se manekenka Zvončica Vucković koja je upravo za ovu priliku sjela pred objektiv s napuštenim psima kako bi prenijela važnu poruku – mikročipirajte pse, oni su vaša odgovornost!

Pod kreativnim vodstvom Viktora Drage, osim Zvone, zvijezde na plakatima su Abbo i Lady Di, umiljati psi iz zagrebačkog skloništa u Dumovcu, koji traže dom. Zajedno pozivaju na udomljavanje životinja umjesto kupnje te upozoravaju na zakonsku obavezu mikročipiranja pasa. Zvona, Abbo i Lady Di poručuju svim skrbnicima da je izbjegavanje mikročipiranja pasa kažnjivo novčanim iznosom i do 6000 kuna te pozivaju na odgovornost.

„Kada sam udomila psa iz skloništa, stala sam uz njega svojim imenom i prezimenom! Mikročipiranje je najjednostavniji način da se konačno stane na kraj napuštanju pasa. Pas je izbor, ali i odgovornost”, poručila je Zvona Vucković.

Unatoč zakonskoj obavezi još od 2004. godine i propisanoj zakonskoj odredbi, u Hrvatskoj je još uvijek nemikročipirano i do 30 posto pasa, što je nedopustivo prema životinjama, ali i građanima koji ispaštaju zbog ove neodgovornosti. Novi Zakon o zaštiti životinja dodatno će postrožiti zakonske obaveze skrbnika i lokalnih zajednica.

Prijatelji životinja, u suradnji s Udrugom gradova, izradili su informativni letak o obavezama skrbnika pasa prema Zakonu o zaštiti životinja. Svim gradovima nude gotovu grafičku pripremu letka kako bi ga tiskali i distribuirali te time također ispunili jednu od obaveza propisanih Zakonom o zaštiti životinja.

Zvončica Vucković i Prijatelji životinja apeliraju na sve koji traže četveronožnog člana obitelji da promisle mogu li mu osigurati dugogodišnju odgovornu skrb uz pridržavanje svih zakonskih obaveza koje taj izbor donosi. Osuđujući napuštanje životinja pozivaju sve da ne kupuju životinju, već da udome psa ili mačku.

Prijatelji životinja zahvaljuju svima koji su pridonijeli realizaciji plakata „Tvoj izbor, tvoja odgovornost”. Profesionalnu i volontersku pomoć pružili su: Zvončica Vucković, Abbo i Lady Di (modeli), Maja Hrnjak (fotografija), Kristina Atletić (šminka), Marko Constantini za Opium (kosa), Tomislav Matacun i Jure Ahačić (dizajn plakata) i Viktor Drago (kreativno vodstvo). Kampanja je snimljena u bivšoj tvornici Katran te je realizirana u suradnji i uz potporu Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu, Europlakata, Arta, Avalona i Maraja Usluga.

Tvoj izbor, tvoja odgovornost [ 140.37 Kb ]Tvoj izbor, tvoja odgovornost [ 47.51 Kb ]Tvoj izbor, tvoja odgovornost [ 90.89 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting