19.09.22. Inspirativni razgovori i kreativne radionice na ZeGeVegeu

| More

Prijatelji životinja najavljuju zanimljive goste na pozornici i atrakcije za djecu 23. i 24. rujna

- Dva dana u središtu Zagreba edukacija o hrani, održivosti, ekologiji i pravima životinja

Govori i radionice su iznimno važan i odlično posjećen dio ZeGeVege festivala, koji se ove godine održava 14. put na zagrebačkome Trgu bana Jelačića, i to u petak 23. rujna od 8 do 21 sat i subotu 24. rujna 2022. od 8 do 20 sati. Uz bogatu ponudu proizvođača veganske hrane i restorana s gotovim jelima, kozmetike koja nije testirana na životinjama te udruga za zaštitu životinja i okoliša, Prijatelji životinja, kao organizatori ZeGeVege festivala, pripremili su atraktivan program na pozornici u obliku edukativnih intervjua sa zanimljivim gostima.

Kroz dinamične, inspirativne i edukativne razgovore s različitim govornicima posjetitelji će moći saznati korisne informacije o dobrobitima veganstva i održiva načina života za zdravlje, okoliš i bića s kojima dijelimo planet, a moći će dobiti i recepte raznovrsnih ukusnih jela.

U petak će moći čuti: koje promjene postižu okolišni i klimatski aktivisti; kakva je dostupnost gotovih veganskih proizvoda u Hrvatskoj; kako zdravo živjeti 22 dana na biljnom gorivu; kakva je budućnost oceana zbog fosilnih goriva i izlova riba; što jedu sportaši pobjednici; kakvo je iskustvo vegana u kulinarskim emisijama i o smrtonosnom otpadu u moru.

O ovim aktualnim temama voditeljica Sara Mešin razgovarat će s: aktivistima pokreta Extinction Rebellion, voditeljicom radionica kuhanja Anitom Petrović, Hrvojem Haračom iz Udruge Pobjede, koja vodi Super izazov 22, voditeljicom kampanja Greenpeacea Petrom Andrić, pobjednicom Prvenstva Balkana u maratonu Anom Štefulj, food blogerom Mateijem Negovetićem, Matkom Pojatinom iz Društva za podvodne sportove i Fabijanom Peronjom iz organizacije WWF Adria. Odvijat će se i dojmljivi performans „Kocka istine”.

U subotu s pozornice obratit će se: aktivistica Dominica Firšt iz skupine Anonymous for the Voiceless, nutricionistica Maja Ljubas, food blogerica Martina Đođo, aktivistica Nina Plenar Jeličić, profesorica Lidija Bakota i nositelj kolegija „Prava životinja” na Pravnom fakultetu u Osijeku Boris Bakota, ultramaratonac Igor Drašković te treneri fitnessa i savjetnici za prehranu Ivana Martinec i Marko Samardžija.

Oni će govoriti o: veganskom aktivizmu, pripremi zdravih veganskih obroka za djecu, jednostavnim i svima pristupačnim veganskim jelima, prehrani koja spašava planet, zlouporabi jezika u govoru o životinjama, statusu životinja u pravnom sustavu, veganima koji trče ultra trail i kako veganskom prehranom doći do zdravog i fit tijela.

Prijatelji životinja dodaju da će, u sklopu edukativnog Dječjeg kutka, djecu i roditelje posebno razveseliti radionice oslikavanja platnenih ruksaka za djecu te reciklaže tekstila za djecu i roditelje. Instalacija VegeEDU na pet edukativnih panoa privući će sve receptima, preporukama za filmove i knjige o veganstvu i brojnim drugim zanimljivostima. Napominju da će se na ZeGeVegeu moći potpisati i aktualne peticije i europske građanske inicijative, a svaki posjetitelj dobit će brošuru sa zanimljivim informacijama i receptima.

Organizacija ZeGeVege festivala na neprofitnoj je osnovi te udruga Prijatelji životinja poziva sve koji žele i mogu pomoći da se jave za volontiranje i tako sudjeluju u stvaranju još jedne odlične hrvatske Veganmanije. Program 14. ZeGeVege festivala može se pratiti na web-stranici www.zegevege.com i na Facebook-stranici ZeGeVege festivala.

zegevege 2021 [ 142.13 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting