24.02.21. Nadzor nad Općinom Polača

| More

Državni inspektorat Republike Hrvatske
Sektor veterinarske inspekcije
Šubićeva 29
10 000 Zagreb

Predmet: Nadzor nad Općinom Polača u Zadarskoj županiji - traži se

Poštovani,

slijedom informacija koje smo primili od A. M. iz Polače, o zbrinjavanju tri štenca stara oko dva mjeseca od strane komunalnog redara općine Polača, molimo Vas da učinite inspekcijski nadzor u Općini.

A. M. iz Polače je 17. veljače 2021. godine, nakon što je pronašla odbačena tri malena šteneta u neposrednoj blizini svog mjesta stanovanja nazvala sklonište na napuštene životinje u Privlaci koje obavlja djelatnost skloništa za životinje i na području općine Polača. Iz skloništa je dobila informaciju da za zbrinjavanje napuštenih životinja treba kontaktirati komunalnog redara u Općini kako bi napisao nalog skloništu, što je i učinila. Kontaktirala je komunalnog redara Općine na Zvonimira Perajića te ga obavijestila o pronađenim psima te tražila da se psi zbrinu u nadležnom skloništu za životinje u Privlaci.

Po pse je 17. veljače 2021. na adresu Gornja Jagodnja 5, Polača došao komunalni redar Zvonimir Perajić te uzeo pse te rekao da ih vozi u sklonište.

A. M. je 19. veljače 2021. kontaktirala sklonište za životinje u Privlaci te joj je rečeno da psi nisu stigli u sklonište iz čega proizlazi da je komunalni redar, obavljajući posao za koji nije ovlašten – hvatanje i zbrinjavanje životinja, pse odvezao na nepoznato mjesto tako izbjegavajući zbrinjavanje životinja sukladno Zakonu o zaštiti životinja (NN 102/17, 32/19), dalje Zakon.

Slijedom navedenoga, molimo Vas da učinite inspekcijski nadzor u Općini Polača te utvrdite gdje se nalaze predmetne životinje koje je komunalni redar Zvonimir Perajić, kršeći Zakon, preuzeo 17. veljače 2021. s adrese Gornja Jagodnja 5, Polača.

Slijedom navedenoga molimo Vas da podnesete optužni prijedlog protiv načelnika Općine Tomislava Prtenjače, kao odgovorne osobe, te predložite kazne sukladno članku 90. Zakona, zbog kršenja odredbi iz članka 62. stavak 1.

Također, molimo Vas da utvrdite je li Općina Polača donijela Odluku o načinu i uvjetima držanja kućnih ljubimaca koja je usklađena sa Zakonom o zaštiti životinja (NN 102/17, 32/19), a kako je to bila dužna učiniti sukladno člancima 49. stavak 4., 51. stavak 5. i 62. stavak 5. i 6. Zakona. Također , molimo Vas da utvrdite je li Općina Polača, sukladno čl. 94. Zakona organizirala i provela nadzor mikročipiranja pasa na svom području. Molimo Vas da nas o provedenom nadzoru obavijestite sukladno zakonski propisanim rokovima.

S poštovanjem,
Ivana Lunka

Prijava poslana 24. veljače 2021. na e-mail: online-prijave@dirh.hr

U prilogu:
1. fotografije pasa, snimljene prije no što je komunali redar Općine Polača došao po njih te ih odvezao

Odgovor veterinarske inspekcije zaprimljen 39. travnja 2021.:

odgovor općina polača [ 142.48 Kb ]

Vezane teme

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting