Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 15.

30.08.2005. Antun Brkić vratio se na posao na Veterinarski fakultet!

Antun Brkić, koji je prije mjesec dana sa svojim asistentima, kršeći nekoliko pravilnika i zakona, proveo nelegalne pokuse lomljenja kostiju psima beagleovima na Veterinarskom fakultetu, vratio se na posao. Umjesto da za zločine koje je počinio bude oštro sankcioniran te da mu se trajno zabrani pristup bilo kojoj životinji, prima plaću kao zaposlenik Veterinarskog fakulteta, a još nije ni suspendiran s dužnosti nastavnika. Očekuju se daljnji koraci Veterinarskog fakulteta, Državnog odvjetništva i ostalih nadležnih.

28.08.2005. Beagleovi opet zajedno!

Nakon što je prošlo mjesec dana od njihova udomljenja psi beaglovi spašeni od pokusa na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu opet su zajedno, ali sada na slobodi sa svojim skrbnicima. Psi i njihove obitelji zajedno će se družiti u nedjelju, 28. kolovoza 2005., s početkom u 14:30 sati kod glavnog ulaza parka Maksimir te provesti ugodno poslijepodne u šetnji livadama parka, a skrbnici će izmjenjivati iskustva i dogovarati buduća druženja.

26.08.2005. Žive ribice kao predmeti!

Prijatelji životinja prijavili su Veterinarskoj inspekciji Kaptol centar u Zagrebu zbog držanja okruglih posuda sa zlatnim ribicama u dvadesetak trgovina, kao izložaka među artiklima koji se tamo prodaju. Ribice su prisiljene neprekidno se vrtiti u krug, a refleksija staklene okrugle posude im zadaje stalne glavobolje. Sumnjamo da se ribicama niti ne mijenja voda, jer zaposlenici trgovina nisu prošli nikakvu edukaciju o brizi za životinje.

24.08.2005. Crveno meso povećava rizik od raka debelog crijeva!

Znanstvenici su otkrili da su glavni element pri nastanku raka debelog crijeva genske promjene na epitelnim stanicama sluznice, koju oštećuje velika količina mesa, osobito crvenog! Stoga preporučuju konzumiranje hrane bogate vlaknima, barem četiri do pet puta dnevno voća i povrća. Rak debelog crijeva prema učestalosti je na drugom mjestu u svijetu i u Hrvatskoj. Godišnje od te bolesti u Hrvatskoj oboli 2500, a umre oko 1500 osoba.

22.08.2005. Strava i užas u cirkusu!

Američka glumica i supermodel Christie Brinkley i njezina djeca odbili su posjetiti cirkus Ringling Bros, zgroženi njihovim brojnim slučajevima zlostavljanja životinja. Zločini cirkusa uključuju smrt lava od dehidracije, ubijanje slonića koji je pao iz kamiona i slomio noge, smrt 19 slonova u cirkusu u zadnjih deset godina, tigra kojeg je upucao bijesni dreser, kronično bolesnog konja koji je umro tijekom predstave, dva konja prignječena prikolicom i morskog lava koji je nađen mrtav u transportnom sredstvu.

20.08.2005. Cirkus Gärtner ugrožava sigurnost ljudi i životinja!

Prilikom prosvjeda protiv cirkusa Gärtner stanovnici su prijavili medijima slučaj bijega bivola. Djelatnici cirkusa Gärtner su upozoravali stanovnike da se sklone jer je bivol agresivan, u što su se mještani i sami uvjerili gledajući kako prilikom hvatanja prestrašeni bivol ozljeđuje jednog od djelatnika. Također, uočeno je da su slonovi smješteni u prljavim i smrdljivim kamionskim prikolicama punima izmeta, a slonovi su pokazivali repetitivnim pokretima teške psihičke poremećaje.

18.08.2005. Kastrirati, a ne ubijati!

Prijatelji životinja u subotu, 20. kolovoza, u Varšavskoj ulici ispred kina Europa, organiziraju akciju na kojoj će educirati građane o nužnosti kastracije kućnih životinja. Građani će na info štandu od 10 do 14 sati moći dobiti informacije i letke o važnosti kastracije pasa i mačaka. U 12 sati štand će posjetiti i skrbnici sa svojim udomljenim kastriranim psima, a detaljne i stručne informacije o kastraciji moći će se dobiti i od dr. vet. med. Silve Rakočević.

16.08.2005. Zgražanje i prosvjed: Cirkus na sramotu Hrvatske!

Prijatelji životinja već dva tjedna primaju brojne dojave o gostovanju zloglasnog cirkusa Gärtner na otoku Viru od strane šokiranih građana, stoga najavljuju prosvjed protiv cirkusa Gärtner u četvrtak, 18. kolovoza 2005., koji će se odvijati ispred samog cirkusa na Viru s početkom u 12:00 sati, gdje će aktivisti transparentima, uzvikivanjem parola i dijeljenjem letaka upozoravati javnost na svu okrutnost cirkusa sa životinjskim točkama i neprimjerene uvjete u kojima se životinje nalaze.

14.08.2005. Prvi rezultati prosvjeda protiv Benettona!

Nakon stotina prosvjeda protiv australske industrije vune održanih diljem svijeta PETA je postigla dogovor s predstavnicima uzgajivača vune (AWGA) o postupnom izbacivanju mutilacije do kraja 2009. godine, kao i pooštravanje uvjeta transporta živih ovaca i njegove zabrane ukoliko se ti uvjeti ne ispune unutar sljedećih pet godina.Najefikasniji način nesudjelovanja u okrutnosti nad ovcama je odustajanje od kupnje proizvoda od vune!

12.08.2005. I turisti su vegetarijanci!

Kako bi upozorili na lošu turističku ponudu u Hrvatskoj za vegetarijance, Prijatelji životinja će u subotu, 13. kolovoza 2005. u 12 sati, u Varšavskoj ulici održati prezentaciju i degustaciju veganskog menija, na kojem će građani moći uživati u ukusnim i zdravim specijalitetima. Akcija koja će uključivati informativne štandove, prezentacije i degustacije simultano će se odvijati u Varaždinu, Križevcima, Umagu, Rijeci, Zadru i Splitu.

10.08.2005. Zahtjev za revizijom pokusa u Hrvatskoj!

Prijatelji životinja i Odbor za prava životinja Anima unutar udruge SUZA uputili su Vladi Republike Hrvatske zahtjev za revizijom izdanih rješenja Ministarstva poljoprivrede i šumarstva na osnovu kojih je za 2005. u Hrvatskoj odobreno obavljanje 69 različitih vrsta pokusa na ukupno 1000 životinja. Traže osnivanje stručnog Povjerenstva u kojem bi bila barem dva predstavnika udruga za zaštitu i prava životinja kako bi se što kvalitetnije mogla izvršiti kontrola pridržavanja i poštivanja relevantnih pravilnika i zakona.

07.08.2005. Kloniran pas!

Pokusi na životinjama i ljudsko zadiranje u prirodu ne prestaju, dapače, nastavljaju se i idu sve dublje. Kako javlja BBC, južnokorejski znanstvenici uspješno su klonirali psa i to nakon više od tisuću neuspjelih pokušaja. Štene afganistanskog hrta prvi je klonirani pas na svijetu.

05.08.2005. Trinaesto obilježavanje Dana dupina!

Plavi svijet, Institut za istraživanje i zaštitu mora iz Velog Lošinja, 6. kolovoza organizira obilježavanje Dana dupina. Uz različite aktivnosti koje će se održavati tijekom cijelog dana bit će postavljena izložba dječjih radova između kojih su i radovi koji su nastali tijekom obilježavanja Svjetskog dana oceana, a na kraju dana održat će se koncert grupe 'the Swingers'. Obilježavanje Dana dupina dio je projekta istraživanja 'dobrih dupina' u Sredozemnom moru i jedine poznate u Jadranu.

03.08.2005. Vijetnam će cijepiti kokoši i patke protiv ptičje gripe!

Vijetnam će s 400 milijuna doza cjepiva zaštititi kokoši i patke protiv smrtonosne ptičje gripe koja je u toj zemlji odnijela živote 40 ljudi, objavilo je vijetnamsko ministarstvo poljoprivrede. Akcija cijepljenja počela je u dvije provincije 1. kolovoza. Ostali rizični dijelovi zemlje doći će na red između 1. listopada i 10. studenoga, svakako prije zime kada se smrtonosni virus najlakše širi. Procjenjuje se da Vijetnam ima oko 210 milijuna peradi.

01.08.2005. Chris Martin - najseksipilniji vegetarijanac na svijetu!

U PETA-inom godišnjem izboru za 'najseksipilnijeg vegetarijanca na svijetu' pobijedio je pjevač grupe Coldplay, Chris Martin. Martin i njegova supruga Gwyneth Paltrow nedavno su proslavili prvi rođendan svoje kćerke Apple uz vegansku tortu. Titulu 'najseksipilnijeg vegetarijanca' proteklih su godina osvojili Alicia Silverstone, Andre 3000 iz grupe OutKast, Tobey Maguire, Lauren Bush i Shania Twain.

Broj pronađenih vijesti: 15.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2005 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting