Vijesti

| More

Broj pronađenih vijesti: 15.

29.07.2018. Hvala ti Olivere na podršci. Počivaj u miru...

Prisjećamo se lijepe suradnje i njegovog sudjelovanja u našem projektu "Ja volim životinje". Oliver je bio jedan od poznatih koji su sudjelovali u band aid-u za životinje i pjesmi Nema isprike. Cilj projekta je bio da, usprkos teškim situacijama u kojima se nalaze životinje, potiče na pozitivno razmišljanje i aktivno zalaganje građana za zaštitu i prava životinja. Hvala Olivere što si se borio za bolju budućnost svih nas na ovom planetu. 

26.07.2018. Volontiraj i pomozi psima!

Pozivamo sve zainteresirane na radnu akciju u skloništu u Čakovcu, već ovu subotu i/ili nedjelju, a radne akcije će se nastaviti sve dok se cijeli posao u skloništu ne dovrši. Osim ovaj vikend, može se pomoći i tokom tjedna, a sve s ciljem da se što prije proširi kapacitet skloništa za pse iz romskih naselja. Pogledajte facebook event, video s prošle akcije, proširite vijest i povedite prijatelja na radnu akciju!

24.07.2018. Dubrovnik i Vela Luka najavili postavljanje natpisnih ploča o zabrani pecanja na plažama

Nakon što su Prijatelji životinja kontaktirali više od stotinu priobalnih gradova i općina i pozvali ih da u sklopu kampanje „Poštujmo život u moru” postave na svojim plažama u svrhu upozorenja i edukacije mještana, domaćih i stranih turista natpisne ploče „Poštujmo život u moru”, javili su se prvi zainteresirani gradovi i općine – grad Dubrovnik i općina Vela Luka. Budući da je pecanje zabranjeno, osim uz prethodno ishodovanu i plaćenu dozvolu, duž čitave obale Jadranskoga mora, Prijatelji životinja žele istaknuti kako je nužno poduzeti mjere kako bi se zaštitilo naše more, posebice zbog velikog broja turista koje treba informirati o hrvatskim zakonima. Prijatelji životinja pozivaju i sve ostale gradovi i općine kojima su besplatno ustupili pripreme za tisak da se također uključe u postavljanje edukativnih natpisnih ploča na svom području kako bi spriječili kršenje zakonskih odredbi i patnju riba i drugih morskih stanovnika koje turisti iz zabave izvlače na plaže.

23.07.2018. Kampanja Zašto smo vegani?

Građanska incijativa VEGAN THUGZ objavila je svoju najnoviju kampanju „ZAŠTO SMO VEGANI?“ s kojom planira pokazati razloge zbog kojih se sve više ljudi u svijetu i u Hrvatskoj odlučuje za suosjećajni lifestyle. S vizualima na plakatima koji su osvanuli usred Zagreba i serijom videa na webstranici www.zastosmovegani.com oni razbijaju zastarjele predrasude o veganima i svojim primjerima predstavljaju pozitivnu, poticajnu generaciju vegana.

19.07.2018. Naručite Vegefino i pomozite!

Ako još niste isprobali ukusne Vegefino proizvode poput ćevapa, češnjovke, ražnjića i drugih sada je pravi trenutak! Osim što ćete se odlično najesti time pomažete i skloništu Prijatelji Čakovec. Ako ste već probali Vegefino onda vam tek neće biti problem napraviti narudžbu. Pogledajte ponudu na www.vegefino.com, a besplatna dostava za Zagreb se može riješiti tako da svoje proizvode pokupite u uredu udruge Prijatelji životinja. Proizvode može probati i tako da dođete na jednu od volonterskih akcija u sklonište Čakovec koje ne ostavlja svoje pomagače gladnima, a u tome mu pomaže Vegefino.

17.07.2018. Vikend za volontiranje u skloništu Čakovec

Bliži se vikend koji za sve nas može biti jedno lijepo iskustvo volontiranja skloništu u Čakovcu koje zaista treba našu pomoć da na vrijeme napravi dodatni smještaj za pse iz velike akcije kastracije pasa u romskim naseljima Međimurske županije. Posla ima jako puno i što nas se više okupi to će se lakše i više napraviti, a i bit će veselije. Prva akcija je u subotu, 21. srpnja, a druga u nedjelju 22. srpnja te će se akcije održavati i naredne vikende dok se cijeli posao u skloništu ne dovrši. Molimo Vas javite nam se ako se možete pridružiti u subotu ili nedjelju, ili oba dana, ili ako možete pomoći neki drugi dan. Budite dio velikog hvalevrijednog projekta i pomozite svojim rukama mnogim psima. Skloništu možete pomoći i financijski i donacijom u robi, alatu i slično, a ukoliko sami ne možete na volonterske akcije možete pomoći pokrivanjem troškova putovanja. Sve volontere će ponovno počastiti Vegefino. Vidimo se.

16.07.2018. Radionica o planu gospodarenja smeđim medvjedom

Predstavnica udruge Prijatelji životinja sudjelovala je na radionici „Plan gospodarenja smeđim medvjedom u Republici Hrvatskoj”. Postavila je pitanje zašto su povećane kvote za „odstrel” za prošlu i ovu godinu, iako ima manje medvjeda. Odgovor je da je posljednjih 10 godina populacija stabilna, ide se stalno na broj 150 životinja, što ubijenih u lovu, što ostalo stradanje. Također, pitala je Lovački savez kako znamo da oni sami ne ubijaju medvjede, nego ih prodaju strancima i da ih zanima samo novac, pa ako ih zanima novac, kako to da jednog medvjeda ne prodaju 50 puta kroz promatranje i fotografiranje, nego samo jednom kroz lov. Na to nije bilo odgovora, što pokazuje da Lovački savez i lovačke udruge ne rade ništa na tome području. Predstavnici lovaca uputili su prigovor predstavnici Udruge zato što je koristila izraz „ubijanje” umjesto „odstrel” te da je time uvrijedila 60 000 lovaca u Hrvatskoj i njihove goste. Možemo zaključiti da lovci nemaju odgovore ni planove, a jedini cilj im je što veći broj markica za ubijanje medvjeda (vjerojatno tako i za ostalu divljač) u svojim lovištima. U tom smislu, perspektiva za smeđe medvjede u Hrvatskoj zaista je loša.  

13.07.2018. ZeGeVegemania 7. i 8. rujna!

U jeku nogometne manije najavljena je 11. po redu hrvatska Veganmania! Svi gurmani, avanturisti, pobornici zdravog načina života, ljubitelji prirodne kozmetike, oni koji su zainteresirani čuti zanimljiva predavanja o biljnoj prehrani kao i svi ostali, pozvani su na 11. ZeGeVege festival održivog življenja! Desetak restorana u svojoj će ponuditi imati prefina i bogata veganska jela: od fast food opcija poput hamburgera, falafela ili kebaba, ukusnih jela poput variva i gulaša, zasitnih salata pa sve do tradicionalnih hrvatskih jela poput soparnika ili štrudli. Jedan od restorana ponudit će svoje veganske delicije u obliku švedskog stola, a posjetitelji će moći pojesti onoliko toga koliko im stane na tanjur.

12.07.2018. Nedjeljna volonterska akcija u Čakovcu

Radne akcije u skloništu Čakovec nužno je da se nastave kako bi se što prije stigli napraviti novi prostori za pse u sklopu velike akcije pomoći psima u romskim naseljima. Pozivaju se svi koji mogu pomoći ovu nedjelju, 15. srpnja da nam se jave. Poslovi nisu teški i može ih svatko odraditi, ali ima puno toga za napraviti pa što smo u većem broju to smo brži, a i usput je veselije. I ovaj puta počastit će nas Vegefino. U skloništu je zaista puno posla i svatko je dragocjen, nedostaje volontera, ali i zaposlenika pa ukoliko imate nekog za preporuku slobodno javite i proširite ovaj apel, a vidimo se u nedjelju.

11.07.2018. Dođite 12. 7. u Čakovec na prosvjed protiv cirkusa!

Ovršni ustanak Međimurje, Azil Prijatelji Čakovec i nezavisni vijećnik grada Čakovca Predrag Kočila poslali su otvoreno pismo gradonačelniku Čakovcu Stjepanu Kovaču vezano uz dolazak cirkusa sa životinjama u Čakovec. U pismu navode: „Građani Čakovca, Ovršni ustanak Međimurje, Azil Prijatelji Čakovec i nezavisni gradski vijećnik grada Čakovca Kočila Predrag, protive se dolasku stranog cirkusa sa životinjama u grad Čakovec. Budući da je prije 13 godina izglasan Zakon o zaštiti životinja Vi već druge godine zaredom nam dovodite isti cirkus u grad s jadnim izmučenim životinjama. Iako grad sufinancira naš Azil Prijatelji Čakovec Vi radite kontraproduktivno - s jedne strane spašavate životinje, a s druge potičete zabavu s izmučenim životinjama. Ovim putem želimo da otkažete gostovanje cirkusa u našem gradu Čakovcu.” Prosvjed se održava u četvrtak 12. srpnja 2018. u 12 sati pred čakovečkim Gradskim poglavarstvom, a na Vijeću Grada Čakovca zahtjeve organizatora prosvjeda iznijet će nezavisni vijećnik Predrag Kočila. Na kraju poručuju da neka Grad Čakovec, kao grad prijatelj djece, bude i grad prijatelj životinja. (emedjimurje.rtl.hr)

09.07.2018. Bravo Vinkovci: Daju besplatno cijepljenje i čipiranje pasa

Svi vlasnici pasa s prebivalištem u Vinkovcima imaju priliku cijepiti i čipirati psa besplatno, a oni koji su to već učinili, mogu tražiti povrat plaćenih troškova uz priloženi račun veterinarske stanice. Akcija traje do iskorištenja planiranih sredstava predviđenih javnim pozivom gradonačelnika grada Vinkovaca. S novim Zakonom o zaštiti životinja, između ostalih, stupila je na snagu i obveza izvršenja kontrole mikročipiranja pasa. Sve lokalne zajednice bile su dužne do 30. lipnja 2018. godine osigurati nadzor provedbe obaveznog mikročipiranja. Kazna za nemikročipiranje je i do 6 000 kuna. (www.24sata.hr)

06.07.2018. Dođite u studio za virtualnu realnost i pogledajte film IANIMAL: PIG

Studio za virtualnu realnost Legame studio i VEGAN THUGZ ekipa poziva na „Suosjećajni ponedjeljak” 9. 7. 2018. u Legame studiju u Savskoj cesti 54. Svi posjetitelji Legame studija će na taj dan moći gledati besplatnu 360° video simulaciju filma “IANIMAL: PIG” bilo kada od 12 do 20 sati, a posjetitelji koji dođu u 18 sati će uz gledanje virtualne realnosti moći degustirati odličnu vegansku hranu, „upoznati” svinju Stellu i druge životinje iz utočišta za životinje KOKI i doznati zašto i kako isprobati zdrav, suosjećajni lifestyle.

05.07.2018. Kineski modni dizajneri priključuju se Trgovinama bez krzna

Prošloga mjeseca na Modnom forumu bez krzna u organizaciji ACTAsia u Šangaju, tri poznata kineska modna dizajnera obvezala su se svojim kolekcijama neće koristiti krzno životinja. Grace Chen, Mary Ma i Michael Wong su potpisali izjavu o pristupanju Trgovinama bez krzna priključivši se gotovo 40 modnih brendova i dizajnera iz Kine. Objavljena je i web-stranica projekta Trgovine bez krzna na kineskom jeziku. Jerri Ng, urednica modnog časopisa InStyle China tijekom događanja u Šangaju je ujedno objavila da će spomenuti časopis postati prvi kineski časopis bez krzna. Međunarodna neprofitna organizacija ACTAsia radi na edukaciji kineskih potrošača i trgovina već više od deset godina i svjedoči sve većoj osviještenosti kineske javnosti.

03.07.2018. Nastavljaju se akcije u skloništu Čakovec

Nakon uspješno održanih volonterskih akcija za ciljem proširenja kapaciteta skloništa u Čakovcu napravilo se puno, ali je još puno toga ostalo za napraviti pa se akcije nastavljaju te se traže volonteri koji mogu pomoći na bilo koji način da se jave kada i oko čega bi mogli pomoći. U ovu subotu, 7. srpnja prvenstveno trebamo dobrovoljce neovisno o spolu koji su spremni pomoći s alatom odnosno kod rezanja željeznih profila, bušenja rupa u betonu, zabijanja klinova, varenja željezne mreže i sličnih poslova i vezanih pomoćnih poslova kako bi se čim prije postavila nova dvorišta za prihvat pasa koja se u akciji kastracije pasa u romskim naseljima ne mogu vratiti već moraju biti zaprimljeni u sklonište. Čekamo sve majstore i majstore u duši voljne volontiranja da nam se jave oko dogovora. Hvala.

02.07.2018. Za napuštanje životinje kazna 30.000 kuna, a za držanje psa bez mikročipa 6.000

S obzirom da se u ljetnim mjesecima povećava broj nečipiranih i napuštenih pasa, Prijatelji životinja počeli su s kampanjom “Obitelj na more, a pas na ulicu?!” u sklopu koje će na jumbo plakatima upozoriti na zakonske obaveze i odgovornost svakog skrbnika životinje, a ove godine poseban naglasak stavili su na čipiranje te upozorili kako je kazna za držanje psa bez mikročipa i do 6.000 kuna.

Broj pronađenih vijesti: 15.

<< Prethodni mjesecSljedeći mjesec >>

Info

Izaberi vijesti

<< 2018 >>
01 02 03 04
05 06 07 08
09 10 11 12

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting