20.03.08. Jedan dan bez mesa

| More

Prijatelji životinja pozivaju da Svjetski dan bez mesa bude i vaš dan

- Obilježavanje dolaska proljeća veganskim gulašem i drugim događajima!

Prijatelji životinja upućuju javni poziv građanima da na Svjetski dan bez mesa odluče ne kupovati i ne jesti meso, jer nema bolje prigode nego da na prvi dan proljeća razmisle o tome da postanu vegetarijanci. Nedvojbeno, ova odluka mijenja život na bolje, daje više vitalnosti, zdravlja, ali i zadovoljstva, budući da se njome izravno utječe na očuvanje okoliša i spašavanje tisuća životinja.

Povodom Svjetskog dana bez mesa, koji se već preko dvadeset godina diljem svijeta obilježava kao simbol buđenja na prvi dan proljeća, Prijatelji životinja organiziraju veganski gulaš i pozivaju građane na ovaj ukusan i zdrav obrok.

I DOGAĐAJ: Informativni štand i degustacija veganskog gulaša najavljena je za četvrtak, 20. ožujka, u 12 sati, na uglu Trga Petra Preradovića i Varšavske ulice. Građanima će uz besplatni bezmesni obrok biti predstavljen novi informativni letak tiskan za ovu prigodu u suradnji s F.A.R.M. - Farm Animal Reform Movement, organizacijom koja je utemeljila i pokrenula obilježavanje Svjetskog dana bez mesa (Meatout Day), a koji sadrži brojne razloge za prelazak na vegetarijansku odnosno vegansku prehranu.

II DOGAĐAJ: Prijatelji životinja istog će dana u Kulturno informativnom centru, Preradovićeva 5, u19 sati predstaviti hrvatsku verziju web stranice www.futurefood.org, a u sklopu predstavljanja bit će prikazan kratki dokumentarni film ‘Pojedi ovo', koji na zanimljiv način prikazuje odnos ljudi prema vegetarijanstvu i nužnost razmišljanja o bezmesnoj prehrani.

Web stranica 'Future Food - meso bez životinja' govori na znanstvenoj osnovi o hrani budućnosti zasnovanoj na namirnicama neživotinjskoga podrijetla, te prikazuje postojeće i tek nadolazeće alternative životinjskom mesu i drugim proizvodima životinjskoga podrijetla. Ova web stranica objavljenja je s ciljem okončanja patnje životinja, zagađenja okoliša, umiranja od gladi i uklanjanja zdravstvenih rizika, i to prestankom korištenja milijardi životinja kao strojeva za proizvodnju mesa, mlijeka i jaja, te zamjenom ovih proizvoda onima koji su zdraviji i koji su proizvedeni na ekološkiji i etičniji način.

Obilježavanju Svjetskog dana bez mesa priključili su se i trgovački lanci nudeći na akciji proizvode iz svoje bezmesne ponude.

Kako se bliži Uskrs, Prijatelji životinja koriste prigodu da upozore građane na bezglavu kupnju i konzumiranje jaja, bez da pri tome razmišljaju o utjecaju ovih kolesterolskih bombi na ljudski organizam i o stotinama tisuća kokoši zatočenih u kaveze i pretvorenih u mučenike i biološke strojeve.

III DOGAĐAJ: U petak, 21 ožujka, od 18 sati na Trgu kralja Tomislava, Prijatelji životinja će javno prikazivati na video platnu okrutnu istinu baterijskog uzgoja kokoši i ubijanja tek rođenih muških pilića u mesnoj i industriji jaja.

IV DOGAĐAJ: Kako su jaja u ljudskoj prehrani ne samo štetna već nisu nimalo nužna za stvaranje raznih delicija, u subotu, 22. ožujka, u 12 sati, Prijatelji životinja organiziraju degustaciju veganskih kolača i palačinki na informativnom štandu koji će biti postavljen na uglu Trga Petra Preradovića i Varšavske ulice.

Budući da su životinje uzgajane i ubijane za ljudsku prehranu naše žrtve 365 dana u godini, obilježavanjem samo jednog dana u godini bez mesa - Svjetskog dana bez mesa - iskazali bismo poštovanje žrtvama koje one prinose na oltar našeg lošeg načina života i pogrešnog razmišljanja, odnosno neka nas dolazak proljeća potakne na savjestan i održiv način prehrane.

Zagreb 2008 - Meatout 4 [ 101.27 Kb ]Zagreb 2008 - Meatout 5 [ 93.04 Kb ]Zagreb 2008 - Meatout 1 [ 113.19 Kb ]Zagreb 2008 - Meatout 2 [ 116.38 Kb ]Zagreb 2008 - Meatout 5 [ 110.07 Kb ]Zagreb 2008 - Meatout 7 [ 106.43 Kb ]Zagreb 2008 - Meatout 8 [ 112.54 Kb ]Zagreb 2008 - Meatout 9 [ 118.22 Kb ]Zagreb 2008 - Meatout 10 [ 82.97 Kb ]Zagreb 2008 - Meatout 6 [ 105.69 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting