Naši web projekti

| More

AnimaList

AnimaList Pratite rad Prijatelja životinja kroz newsletter Animalist, u kojemu su zabilježeni najvažniji događaji vezani za aktivnosti Udruge.

Facebook

Facebook profil Prijatelja životinja Stranica udruge Prijatelja životinja.

Twitter

Twitter profil Prijatelja životinja Profil udruge Prijatelja životinja.

YouTube kanal

YouTube kanal Kanal udruge Prijatelji životinja na internet portalu YouTube. Otvoren kako bi javnosti bili dostupni kratki edukativni filmovi o pravima životinja, vegetarijanstvu i ekologiji prevedeni na hrvatski jezik. Svakako pogledajte.

Vimeo kanal

Vimeo Kanal udruge Prijatelji životinja na internet portalu Viemo. Otvoren kako bi javnosti bili dostupni edukativni filmovi i predavanja o pravima životinja, vegetarijanstvu i ekologiji prevedeni na hrvatski jezik. Svakako pogledajte.

Mreža za zaštitu životinja

mreža za zaštitu životinja Mreža je projekt udruge Prijatelji životinja kojim se žele međusobno povezati udruge, skloništa, pojedinci i pojedinke u svrhu zaštite životinja. Ciljevi Mreže su promoviranje mikročipiranja i kastracije životinja i promoviranja udomljavanja umjesto kupnje kućnih životinja.

Veganopolis.net

Veganopolis Projekt Veganopolis pokrenuti je s ciljem promoviranja veganstva i prava životinja. Nudi niz servisa poput Vege vodiča, Vege izazova, Vegan buddyja, nutricionističkih savjeta, popisa veganskih restorana te radionice kuhanja.

V-label

v label banner Sve veća potražnja za veganskom i vegetarijanskom hranom i proizvodima dovela je do uvođenja oznake koje će trgovcima i kupcima olakšati komunikaciju te osigurati siguran izbor artikla po vlastitim kriterijima.

ZeGeVege

zegevege ZeGeVege je prvi festival održivog življenja u Hrvatskoj, koji promiče ekologiju i prava životinja te etički i ekološki osviještene proizvođače, kako bi ih se predstavilo široj javnosti. Cilj festivala je približiti javnosti održivi, ekološki i zdraviji način prehrane i života.

Zeleni ponedjeljak

Zeleni ponedjeljak Stranica sadrži brojne informacije o prednostima Zelenog ponedjeljka za zdravlje ljudi i okoliš, ali i recepte koji će olakšati građanima da im svaki sljedeći ponedjeljak bude Zeleni ponedjeljak.

Spremi klopu

Spremi klopu banner Web stranica o projektu radionica kuhanja zdravih biljnih obroka. Ostvaren pod pokroviteljstvom inozemnog vegetarijanskog restorana Tibits, projekt je namijenjem učenicima i učenicama osnovnih škola s ciljem podizanja svijesti o veganskoj prehrani.

Ostali web projekti

Provegan

provegan.info Kratke informacije o najzdravijem načinu prehrane i utjecajima koje ima na zaštitu klime i okoliša te prava životinja i ljudi. Prevela Martina Demirović, Udruga Pobjede.

Future Food

Future food Hrana budućnosti koja može zamijeniti smrt na tanjurima i smanjiti ogromnu devastaciju okoliša. Ambiciozan projekt pokrenut u svrhu stvaranja globalnog rješenja, ali i poticanja na trenutačne promjene.

ECEAE

ECEAE Europska koalicija za prestanak pokusa na životinjama (ECEAE) vodeći je europski savez koji organizira miroljubive kampanje u ime životinja u laboratorijima. Pokreće puno inicijativa u obliku lobiranja i kampanja za dobrobit laboratorijskih životinja u EU.

Why Veg

Why veg [ 2.30 Kb ] Ovdje se nalazi tvoj vodič kroz vegansku prehranu. Svaki obrok odražava naš stav o svijetu u kakvom želimo živjeti. Ako se odlučiš na bezmesnu prehranu, pridonosiš stvaranju suosjećajnijeg, čišćeg i zdravijeg svijeta.

PROMIJENIMO PREHRANU, NE KLIMU

promijeni prehranu ne klimu_MALA Poljoprivreda i prehrana životinjama najviše pridonose globalnoj klimatskoj krizi, odgovorni su za najmanje 20% globalnih emisija stakleničkih plinova. Prisegnite na "Promijenimo prehranu, a ne klimu".

ZABRANIMO LANAC

zabranimo lanac web Zahtjevamo hitnu izmjenu Zakona o zaštiti životinja s ciljem stupanja na snagu potpune zabrane držanja pasa na lancu. Držanje na lancu stvara golemu psihičku i fizičku patnju, što je sramotno za Hrvatsku.

ZAOBIĐI ZOO

zaobiđi zoo web Životinje ne bi trebale biti artikli za privlačenje turista, stvari koje, prema potrebi, nadopunjujemo ili uklanjamo. U zoološkim vrtovima nema ničeg edukativnog. Tamo možemo vidjeti samo bol i patnju.

ZABRANIMO KOĆE

zabranimo koće web 95 % štete u morskom ekosustavu diljem svijeta prouzrokovano je pridnenim koćama koje uništavaju morsko dno, utječu na klimatske promjene, zagađuju planet i ubijaju stotine tisuća morskih životinja.

BOLJI ZAKON

bolji zakon banner 2021. godine pokrenuli smo inicijativu za izmjene Zakona o zaštiti životinja (NN 102/2017) u cilju unapređenja zaštite životinja u Hrvatskoj. Predložili smo zabranu držanja pasa na lancu, Pozitivnu listu i dr.


KRV NIJE MODA

KRV NIJE MODA BANNER Nositi životinjsko krzno nije pokazatelj dobrog ukusa, stila, elegancije, glamura ili pripadnosti visokome društvu, već neukusno i sramotno kićenje tuđim krznom. Nošenje takvoga krzna ukazuje na nedostatak empatije.


TRAŽI SE KRALJICA

kravica kraljica banner Kampanjom „Traži se kraljica”, prozvali smo Belje, odnosno njihov brend Kravica Kraljica. Pogrešno je krave nazivati kraljicama, a onda im otimati djecu odmah po rođenju te ih ubijati nakon što im padne proizvodnja mlijeka.

Vezane teme

Anima ListVegan.hrzegevegeZeleni ponedjeljak web

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting