Potraga za Nemom 3D

| More

Nemo je avanturistički nastrojena ribica koja se neočekivano nađe u akvariju nakon što je upecaju. Kako bi ga pronašao, njegov otac Marlin, uz pomoć svoje zaboravljive prijateljice Dore, kreće na epsko putovanje koje će ih suočiti s morskim psima vegetarijancima, kornjačama surferima, hipnotičkim meduzama, gladnim galebovima i mnogima drugima.

Nemo je sretnik. Milijuni stvarnih riba osuđeni su cijeli život na zatočeništvo. Ribe imaju riblje prijatelje s kojima komuniciraju, grokću, predu, bubnjaju i krekeću.

Nemojte podupirati trgovinu ribicama kupujući ribice u pet shopovima.

Postoje razna istraživanja, poput istraživanja koje je objavilo Royal Society, koje potvrđuje da su po sposobnosti osjećanja boli ribe izjednačene s ljudima, psima, mačkama i drugim životinjskim vrstama. Ribe koje su žrtve ribolova ljudi režu dok su još žive ili ih ostavljaju da polako umiru, hvatajući dah, koprcajući se i gušeći. Izvađene iz vode, vape za životom, ne mogu živjeti u suhoj okolini, a kisik iz zraka im oštećuje tkiva.

Ribe uvelike pate kada ih hvataju i ubijaju radi njihova mesa. Bilo da su uhvaćene udicom ili mrežom, ribe proživljavaju strah, baš kao i mi.

Drugo istraživanje, objavljeno u uglednom časopisu Nature, pokazuje da je čak 90% ukupne populacije velikih oceanskih riba nestalo iz svjetskih oceana u posljednjih nekoliko desetljeća.

Nebrojene usputne žrtve, kao što su morske kornjače, dupini, ptice i tuljani svake godine umiru u mrežama.

'Nikad ne bih jela nekog koga osobno poznajem. Ne bih jela ribu kao što ne bih jela ni psa. One su tako miroljubive i znatiželjne. Ribe su osjećajne, imaju osobnost i osjećaju bol kad su ozlijeđene.'

- Dr. Sylvia Earle, bivša glavna znanstvenica Američke uprave za oceane i atmosferu

Ribe su prijatelji, a ne hrana. U to vjeruje Relja, morski pas vegetarijanac iz filma.

Vjerujemo da će se poslije gledanja "Potrage za Nemom“ 3D i djeca i roditelji složiti s nama da je ribama mjesto samo u morima, oceanima, jezerima i rijekama.

Potraga za Nemom 3D [ 422.25 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting