'Operne zvijezde za Spas' - humanitarni gala koncert

| More

Udruga za zaštitu životinja Spas (humanitarna i nevladina Udruga), ujedno i azil za napuštene životinje s područja Varaždinske županije (jedna od rijetkih Udruga koja ne usmrćuje životinje nakon određenog vremena provedenog u skloništu, najveći azil u Republici Hrvatskoj) zajedno s opernim zvijezdama (na inicijativu opernih zvijezda) organizira 29. kolovoza 2013. u 20 sati u sklopu programa Špancirfesta veliki humanitarni gala koncert 'Operne zvijezde za Spas'.

Koncert će se održati u gledalištu varaždinskog HNK te će biti dio programa ovogodišnjeg Špancirfesta, a nastavak je iznimno uspješne prošlogodišnje suradnje Festivala dobrih emocija i udruge Spas.

Sam koncept koncerta je jedinstven jer je riječ o najvećem koncertnom skupu opernih pjevača ikada održanom u Varaždinu, ali i u Hrvatskoj, koji će uz pratnju vrhunskih korepetitora publici pružiti pravu glazbenu poslasticu. Posebnu draž daje i činjenica da većina pjevača dolazi iz varaždinskog kraja što potvrđuje reputaciju Varaždina kao grada glazbe.

U ovom trenutku je potvrđen nastup čak 14 opernih pjevača i 4 korepetirora, a do samog koncerta, taj bi broj mogao biti još veći s obzirom na interes hrvatskih pjevača koji su angažirani u uglednim europskim opernim kućama poput bečke ili berlinske opere.
Na koncertu će nastupiti: Barbara Othman, Jelena Štefanić, Helena Lucić Šego, Miljenko Đuran, Momir Pjevac, Henrik Šimunković, Dora Dučakijević, Sofija Cingula, Kora Pavelić, Ana Šedelbauer, Valentina Geci, Željko Zaplatić, Blanka Tkalčić, Ana Lice, Ivana Godec Vinceković (korepetitor), Lea Šantek (korepetitor), Ivan Kolar (korepetitor) i Danijel Otto (korepetitor).

Prošlogodišnji je koncert polučio veliki uspjeh jer je interes publike premašio kapacitet varaždinskog HNK, čime su varaždinci, ali i gosti Špancirfesta zaista pokazali svoje dobre emocije, a organizator, udruga Spas, ove godine očekuje dolazak ponovno i visokih dužnosnika Republike Hrvatske.

Operne zvijezde za Spas [ 479.46 Kb ]

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting