09.03.23. Kraljičina djeca u klaonicu, a mlijeko u tetrapak

| More

Prijatelji životinja najavljuju prosvjed ispred mliječne farme u Baranji

- Subota 11. 3. 2023., 11:30 h, Mitrovac: volonteri s transparentima ispred izrabljivanih „kraljica”

tele_animal equality [ 1.23 Mb ]

Budući da još uvijek nisu dobili odgovor od Belja nakon što su ih zamolili za dopuštenje da snime rođenje i prvi dan telića na nekoj od njihovih mliječnih farmi, Prijatelji životinja u subotu 11. ožujka 2023. u 11:30 sati održat će prosvjed ispred mliječne farme Belja u Mitrovcu. Natpisima na transparentima poput „Krave se tretiraju kao biološki strojevi, a ne kao kraljice!” i „Stop lažnom marketingu” istaknut će svoj stav da Belje brendom Kravica Kraljica i nazivanjem krava kraljicama obmanjuje javnost te skreće pozornost s brutalne istine koju krije mliječna industrija.

Iako Belje u svojim objavama naglašava da se o njihovim kravama brinu dugogodišnji zaposlenici koji se trude tretirati ih kao kraljice, nepobitna je činjenica da te iste „kraljice” nasilno umjetno oplođuju, oduzimaju im djecu odmah po rođenju te ih ubijaju nakon prosječno četiri i pol godine, a njihovu mušku djecu još ranije. Sve to nije nimalo kraljevski! Takva praksa ista je u cijeloj mliječnoj industriji.

Unatoč tome, Belje nameće potrošačima, kao činjenicu, ideju da njihove mliječne proizvode isporučuju sretne kravice. Na društvenim mrežama ističe da krave s njihovih farmi tulumare, žive u dvorcu, uživaju u prizoru proljetnica, leptira i lastavica, idu na godišnji odmor i sl. U cijeloj kampanji koristi metode antropomorfizacije stvarajući auru nevinosti oko svojih proizvoda. No kada bismo zaista usporedili krave s ljudima, vidjeli bismo da je ono što im čine zaista zastrašujuće.

„Neetično je i posprdno krave, koje su u osnovi ropkinje, stavljati u kontekst kraljica. Što je previše, previše je!” oštri su Prijatelji životinja.

Dodaju da Belje ima odgovornost pobrinuti se za to da njihovi potrošači saznaju više o proizvodnji mlijeka koje piju budući da o proizvodnji mlijeka i tretmanu kravica na mliječnim farmama građani znaju jako malo. To je potvrdila i ulična anketa te istraživanje javnoga mnijenja iz kojega je vidljivo da samo 26,6 % građana Hrvatske zna da je uobičajena praksa u proizvodnji mlijeka uzeti tele od majke odmah nakon rođenja, a samo njih 31,6 zna da krave proizvode mlijeko isključivo zato što su rodile, odnosno da bi nahranile svoju djecu!

Sa stavom Prijatelja životinja slaže se i većina građana: 85,1 % javnosti smatra zavaravajućim da se mliječni proizvodi reklamiraju prikazom krava koje su sretne ili žive kao kraljice, ako tako u stvarnosti ne žive!

„Samo bi veganski proizvodi trebali sadržavati ilustracije i fotografije sretnih životinja”, zaključuju Prijatelji životinja. Pozivaju sve da na www.trazisekraljica.net pogledaju video s prikazom stvarnih praksi u industriji mlijeka i video ulične ankete te tako saznaju više o velikoj nepravdi prema kravama i teladi unutar mliječne industrije, i kako im pomoći.

Pogledajte više fotografija u GALERIJI.

Prosvjed ispred farme Belja Mitrovac [ 1.39 Mb ]Prosvjed ispred farme Belja Mitrovac [ 904.47 Kb ]Prosvjed ispred farme Belja Mitrovac [ 1.31 Mb ]Prosvjed ispred farme Belja Mitrovac [ 1.41 Mb ]Prosvjed ispred farme Belja Mitrovac [ 513.63 Kb ]Prosvjed ispred farme Belja Mitrovac [ 434.49 Kb ]

Vezane teme

Prosvjed ispred farme Belja Mitrovac [ 437.28 Kb ]Prosvjed ispred farme Belja Mitrovac [ 432.81 Kb ]Prosvjed ispred farme Belja Mitrovac [ 366.02 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting