15.01.04. Radije goli nego u krznu!

| More

Prijatelji životinja protestiraju goli protiv krzna

Prijatelji životinja protestiraju protiv nošenja životinjskog krzna i žele upozoriti javnost na veliku i potpuno bespotrebnu okrutnost koja se krije iza krznenih kaputa.

Kako bi pokazali da se iza krznenih kaputa kriju hladna srca i da suosjećanje bolje grije, aktivisti udruge Prijatelji životinja će u četvrtak, 15. siječnja 2004. u 12 sati na Trgu bana Jelačića prošetati radije goli nego u krznu. Prijatelji životinja poručuju da prava toplina izvire iz naših ispravnih stavova, a ne od ostataka umlaćenih životinja koje nosimo na sebi.

Milijuni životinja poput lisica, nerčeva, rakuna, vjeverica, činčila, dabrova i drugih uzgajaju se ili hvataju u divljini kako bi im se oderale kože i napravili krzneni ukrasi. Žrtve okrutne mode svoje živote provode u uskim prljavim kavezima iznad vlastitoga izmeta, prisiljene na kanibalizam i bez veterinarske skrbi. Prije samog deranja kože životinjama se lome vratovi, ubrizgavaju otrovi u srce, guši ih se ispušnim plinovima ili ubija strujnim udarima, a njihovim ostacima se hrane ostale životinje.

Sve više ljudi zazire od nošenja odjeće od životinjskog krzna i biraju odjeću za koju nije potrebna patnja životinja i koja nije povezana sa ekološkim štetama pri proizvodnji i obradi. Također, mnoge poznate osobe u bundama vide agoniju životinja i veliku primitivnost odijevanja te podižu glas protiv nošenja krznenih kaputa promovirajući humanu modu.

Stoga ovom akcijom Prijatelji životinja protestiraju protiv okrutnosti, boli i patnje, dajući jasan apel javnosti da primitivnost treba odbaciti, a odijevati se treba suosjećanjem. U današnje doba izrazito velikog izbora materijala i odjevnih predmeta nošenje životinjskog krzna je potpuno nepotrebno i neoprostivo.

radijegoli [ 147.70 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting